Mourinho tillbaka; Skadeläget lättar; Maddison stannar i Leicester?

Embed from Getty Images

Landslagsuppehållet är äntligen över och spelarna återvänder från sina respektive uppdrag världen över. För ovanlighetens skull verkar spelarna komma tillbaka oskadda och även från sjukstugan kommer det positiva signaler lagom till det att matchschemat tätnar. Utöver det noterar vi att vår tidigare manager har fått ett nytt jobb, att James Maddison kan bli kvar i Leicester och att ytterligare en äldre anfallare finns på radarn.

Mourinho till Tottenham

Absolut ingen kan ha ju ha undgått den bomb som briserade i England under onsdagsmorgonen. Inte ens ett dygn efter att Tottenham avskedat Mauricio Pochettino meddelade man att José Mourinho tar över klubben. Portugisens frånvaro från toppfotbollen blev knappt ett år lång och något otippat blev det åter en engelskt klubb. Att Tottenham tar Mourinho på ett treårskontrakt signalerar också att man nu frångår den strategi man förlitat sig på tidigare, det vill säga att bygga långsamt, ungt och utan de allra största stjärnorna.

Det är trots allt så att Mourinho är rena rama motsatsen till den filosofin och kanske har Tottenhams kravbild efter flytten från White Hart Lane blivit så mycket större och kanske måste klubben ta den där titeln man haft så förtvivlat svårt att ta. Att Pochettino inte var rätt man att leda Tottenham har blivit rätt tydligt under hösten. Att Daniel Levy då inte väljer en Eddie Howe må överraska en del, men samtidigt vet vi att om det är något Mourinho kan så är det att övertyga klubbledningar, åtminstone inledningsvis.

Mourinho tar med sig tre bekanta ansikten från tiden i United. Carlos Lalin återkommer som fystränare, Ricardo Forsmosinho blir scout medan Giovanni Cerra går in som taktisk analytiker. Det betyder av Silvino Louro inte får plats. Det får inte heller målvaktstränaren Emilio Alvarez som lämnade United tidigare i höst. Nuno Santos hämtas in från Lille för att ta hand om målvakterna.

Embed from Getty Images

Uppdatering från sjukstugan

Manchester Uniteds spelare rapporterade under onsdagen åter in till Carrington efter årets sista landslagsuppehåll. Klubbens officiella hemsida skickade ut en fotograf och fångade ett antal tidigare skadade spelare på bild. Man passade också, för ovanlighetens skull, på att uppdatera om rådande skadeläge. Trion Luke Shaw, Axel Tuanzebe och Nemanja Matic fanns alla tre med på träningen, vilket indikerar att spelarna närmar sig spel igen. I Shaws fall lär han få gå en match mot Brandon Williams för att få speltid medan Tuanzebe med sin skada gett Victor Lindelöf ett visst försprång i kampen om platsen jämte Harry Maguire.

Scott McTominays skada kan öppna upp för Matic, vilket får ses som en klar försvagning. Just McTominay ”tränade inte med laget”, men det uppges inte heller om han fanns på plats för att köra ett eget pass. Några som fanns på plats för att göra det var Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly och Diogo Dalot. I de två första fallen handlar det om rehab efter knäoperationer medan det i Dalots fall handlar om ännu ett comebackförsök efter en trasslig höst.

Hemsidan rapporterar också att ungdomarna Teden Mengi, Largie Ramazani, Di’Shon Bernard och D’Mani Mellor fanns med på träningen.

 

Maddison kan bli Leicester trogen

James Maddison gjorde under landslagsuppehållet sitt första framträdande i den engelska landslagströjan. Nu menar MEN att Maddison, trots intresse från bland andra Manchester United, kan tänka sig att bli Leicester trogen under en lång tid framöver. Maddisons nuvarande kontrakt håller honom på Filbert Way fram till sommaren 2023. Någon brådska att förlänga är det alltså inte från någondera parten, men Leicesters framfart i ligan ska ha fått snart 23-årige Maddison att tro på en framtid i blått.

Annars innehåller MEN:s artikel gammal skåpmat från tidigare i höst. Dels det att United ser Maddisons ålder som optimal och dels det att Marcus Rashford och Jesse Lingard i egenskap av landslagskompisar ska försöka förmå Maddison att byta klubb.

Embed from Getty Images

Dzeko ett alternativ i januari?

Det har talats om Mario Mandzukic. Nu talas det om Edn Dzeko. Enligt Mark Ogden på ESPN har United ögonen på den nu 33-årige bosniern och ser honom som ett anfallsalternativ i januari. Ogden menar att United insett att man dels behöver bredda anfallet och dels ha in erfarenhet. Det som skulle tala emot det är Ole Gunnar Solskjaers uttalade strategi om att värva ungt och att också värva rätt mycket brittiskt. Dzeko tillhörde Manchester City i fem säsonger och gjorde då 72 mål på 189 matcher. I Roma står han, hittills, noterad för 93 mål på 194 matcher.

Embed from Getty Images

”Haaland för 85 miljoner”

Vi bjuder även på dagens Erling Braut Haaland. Det är James Robson på Evening Standard som drar till med att norrmannen kan kosta så mycket som 85 miljoner pund att lösa från Salzburg i januari, om nu Ole Gunnar Solskjaer och Manchester United är sugna på att köpa anfallaren vill säga. Solskjaer ska enligt Robson vara lovad pengar för en profilvärvning i januari och ska även ha ögonen på Evertons Richarlison som ett alternativ.

Embed from Getty Images

Långläsning om Cantona

Till sist tipsar vi om en längre intervju med Eric Cantona. Fransmannen svingar rätt friskt i en intervju med The Guardian och det är, som alltid, rätt underhållande att ta del av citaten.

Embed from Getty Images

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS