Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Woodward bygger LEGO-avtal; Matic till Madrid?; Rashford backar Solskjaer

I dagens nyhetssvep kan ni läsa om att Ed Woodward har knytit till sig ännu en sponsor till Manchester United och att Nemanja Matic av allt att döma inte verkar ha något större intresse av att vara kvar i klubben, samtidigt som det kommer rykten om spanskt intresse för serben. 

I övrigt finns en kortare intervju från Sky Sports att ta del av där Marcus Rashford bland annat pratar gott om Ole Gunnar Solskjaer.

Woodward bygger LEGO-avtal

Det rapporterades om det i kvartalsrapporten som utkom för ett par dagar sedan, men samtidigt har det nog ändå undgått de flesta, det att Manchester United med Ed Woodward i spetsen har knytit till sig ytterligare en sponsor, den här gången i form av LEGO. Enligt sajten Sportspromedia kommer mer detaljerade uppgifter gällande affären avslöjas under nästa år.

LEGO har tidigare samverkat inom fotbollen när man under EM 2016 lanserade bland annat höjdpunktspaket rekonstruerade i LEGO-format, som kan ses nedan.

Andra sponsorer man har knytit till sig Visit Malta, Konami och Yabo Sport.

Nya Matic-rykten

Embed from Getty Images

Att Nemanja Matic inte kommer göra särskilt många fler framträdanden för United vågar vi nog slå fast. Mittfältaren har bland annat dragits med skador under stora delar av säsongen, och när han väl har spelat har det inte sett jätteinspirerat ut.

I samband med att José Mourinho tog över Tottenham under gårdagen uppmärksammade givetvis konton på sociala medier Matics starka band till just Mourinho och skrev skämtsamt att han nu inväntar en övergång till Tottenham, varpå Matic också besvarade inlägget med en gapskrattande emoji och klappande händer.

Så, blir det Tottenham för 31-åringen? Nja, de ryktena har inte tagit fart, än i alla fall. Istället skriver ESPN att Atletico Madrid kan vara en möjlig destination, där sedan tidigare också AC Milan har var på tapeten. Den spanska huvudstadsklubben uppges se Matic som ett alternativ för att bredda truppen och en viktig faktor bedöms även vara att han inte ”cup tied” i Champions League, vilket innebär att han kan spela i turneringen då han inte har gjort det i United.

Matic värvades till United sommaren 2017 av just Mourinho men sitter nu på ett kontrakt som går ut till sommaren, och att United skulle förlänga det känns i nuläget osannolikt.

Rashford backar Solskjaer

Trots att mycket händer i och runtomkring Manchester United, med allt från blandade resultat och prestationer till tränare som sparkas i andra klubbar, menar Marcus Rashford att att Ole Gunnar Solskjaer är rätt man för klubben. I en intervju i Sky Sports berättar 22-åringen om samarbetet med Solskjaer och vad som krävs för att säsongen ska bli godkänd.