Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Sheffield United – Manchester United 3-3

Sheffield United v Manchester United - Premier League

United var utspelade och förnedrade i 70 minuter, sedan föll sju magiska minuter som ofattbart nog gav United tre mål, något som borde räckt till seger. I den 90 matchminuten fick dock Sheffield United in en kvittering, en kvittering som det råder väldigt stort tvivel om den faktiskt borde godkänt – men eftersom den gjorde det fick United nöja sig med en poäng på söndagen.

Så uselt

Förtjänade Manchester United att vinna den här matchen? Sett till spelet, verkligen inte. I brist på centrala mittfältare valde Ole Gunnar Solskjaer att spela ett 5-3-2-system, ett system som var ett totalt misslyckande. Spelarna visste inte var de skulle göra och när de skulle göra det, men Solskjaer satt tämligen stilla på bänken och fick därför se Sheffield United göra ett rättvist ledningsmål efter 19 minuter. Ett mål som inte hade varit matchens första om det inte vore för att David de Gea gjorde två superräddningar efter drygt tio minuters spel.

Embed from Getty Images

Första halvlek fortsatte på samma sätt, Sheffield dominerade genom att spela rakt och enkelt, United visste inte vad de skulle göra. De tre offensiva herrarna, Daniel James, Anthony Martial och Marcus Rashford stod däruppe helt ensamma utan att få en boll från de övriga sju spelarna som mest sprang runt som yra höns när eget spel skulle byggas. Särskilt Phil Jones som vänster mittback och innermittfältet Pereira/Fred var totalt under isen.

Till andra halvlek byttes Jones ut, Jesse Lingard kom in och Solskjaer ändrade till det mer bekanta 4-2-3-1. Spelet fungerade dock fortfarande inte, och sex minuter in i halvleken gjorde Sheffield rättvist 2-0 genom Lys Mousset. Måhända kunde de Gea tagit det skottet, men störst skuld skall Andreas Pereira ha som tappade bollen på det centrala mittfältet. Även mittbackarnas försvarsspel var klandervärt.

Vändningen

Det går inte att säga att den var på gång, men mellan matchminut 72 och 79 fungerade helt plötsligt allt.

Det började slumpartat, ett inlägg från Daniel James på högerkanten förlängdes av Sheffieldförsvarare och föll till Brandon Williams som drog till på halvvolley med sin högerfot – och bollen letade sig in i det bortre hörnet. Slumpartat, faktiskt för mig inte så hoppingivande, men ändå skönt.

Embed from Getty Images

Williams firade inte sitt första mål i Unitedtröjan ens en sekund, istället satte han full fart hemåt för att få igång spelet så snart som möjligt, och Solskjaer valde också att då ta ut Andreas Pereira och gå mer offensivt med Mason Greenwood, vilket gjorde att Uniteds centrala mittfält bestod av Jesse Lingard och Fred.

Detta byte gav enorm effekt, ty i matchminut 77 slog Marcus Rashford ett inlägg från höger som inbytte Greenwood stötte in till 2-2 – United var ikapp och var inte nöjda.

Blott två minuter senare fortsatte Marcus Rashford också sin målform genom att göra 3-2 efter ett mycket fint förspel från Daniel James. Vändningen var alltså fullbordad, och det syntes tydligt på bilderna hur Solskjaer och hans ledarstab direkt funderade på hur man skulle balansera laget mer defensivt efter ledningsmålet

Felaktig kvittering?

Med fem minuter kvar hade United forfarande 3-2 och Solskjaer valde då att byta ut Anthony Martial till förmån för Axel Tuanzebe som tog en defensiv mittfältsroll för att skydda Lindelöf och Maguire.

Detta fungerade tyvärr inte speciellt länge, för i den 90 minuten drog Oliver McBurnie in bollen till 3-3 efter en tilltrasslad situation. Frågan är dock, borde målet ha godkänts?

Det blev en lång, lång VAR-koll, och enligt mig var TV-bilderna ganska tydliga med att bollen tog på McBurnies överarm innan han fick iväg skottet som de Gea tyvärr inte lyckades styra utanför stolpen. Dessvärre har vi i nuläget inga bilder, och VAR-domarna ansåg att det inte fanns några tydliga bevis (”No categorical evidence”) för att döma bort målet, och istället för att få de tre poängen fick United nöja sig med en.

Att det var rättvist sett över 90 minuter går inte att diskutera, faktum är att United faktiskt borde ha förlorat den här matchen. Men den här typen av förluster suger ändå musten ur en. En poäng är dock bättre än noll, vi får väl ta med oss det.