Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ung trupp mot Astana; Årliga galan avcheckad; U21-datum bekräftat

I dagens nyhetssvep kan vi bland annat läsa om den unga trupp som förväntas göra resan över till Kazakstan för torsdagens Europa League-möte med Astana. Vidare har United-truppen varit på den årliga UNICEF-galan.

I övrigt har U21-lagets kommande ligacup-match fått sitt speldatum bekräftat.

Ung trupp mot Astana

Under torsdagen, på den inte allt för vanliga tiden 16.50, tar sig Manchester United an Astana på bortaplan i Europa League. Med sig på den långa resan till Kazakstan väntas Ole Gunnar Solskjaer ta med sig ett så icke-ordinarie lag som möjligt. Simon Stone, på BBC, berättar via sin Twitter att av vad han själv hör kommer det bli en ”väldigt ung Man United-trupp som åker till Astana”.

Över på Sky Sports kan vi läsa oss till liknande rapporter. De fyller bland annat på med att Nicky Butt kommer följa med Solskjaer till Astana. Butt fick i somras den något luddiga rollen som ansvarig för förstalagsutvecklingen med fokus på de unga spelarna.

Sky Sports tillägger att både Kieran McKenna och Michael Carrick, som normalt sett följer med på matcherna, kommer att stanna hemma för att förbereda den övriga truppen till mötet med Aston Villa till helgen.

UNICEF-galan avcheckad

Manchester Uniteds årliga UNICEF-gala gick under gårdagskvällen av stapeln, och vi har fått se flertalet spelare och tränare skymta förbi i våra diverse flöden uppklädda från topp till tå. Galan, som även är till för att lyfta fram klubbens egna välgörenhetsorganisation Man United Foundation, samlade in en stor summa pengar fram till kvällens slut.

Bekräftat speldatum för U21

Uniteds U21-lag möter Tranmere Rovers i ligacupen (som nu kallas Leasing.com Cup). Den matchen har nu schemalagts till onsdag den 4 december, samma dag som seniorlaget mötet Tottenham på Old Trafford. U21-matchen drar igång kl 20.45, svensk tid, på Prenton Park.