Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Brighton 4-0

Efter en minst sagt övertygande seger mot Leicester i Ligacupen då man vann med 11-1 var det återigen dags för seriespel. Trots att det inte slutade med ett tvåsiffrigt resultat denna gång gjorde man processen kort med Brighton och vann med 4-0, och inkasserade därmed lagets hittills största seger i Women’s Super League.

United kom till spel med hela åtta förändringar från senaste matchen. Detta var dock ingenting som märktes i spelarnas prestationer då laget var lika samspelt som alltid och tog initiativet i matchen från start. Faktum är att United var nära att ta ledningen redan i åttonde minuten då Turner fullföljde en retur från Galton in i mål bakom Brightons keeper Megan Walsh. Det blev dock inget långvarigt firande då linjedomaren vinkat för offside och målet dömdes bort.

Det dröjde dock inte länge förrän United fick spräcka motståndarens nolla, och givetvis var det Lauren James som påpassligt höll sig framme och stötte in sitt fjärde mål för säsongen efter sedvanligt hårt arbete av Galton på vänsterkanten. Bara tio minuter senare var James nära att utöka sin ledning, men skottet räddades av Walsh. Amy Turner stod också för ett avslut som var värt ett bättre öde, men även det räddades.

Med halvtimmen spelad kom äntligen den välförtjänta utökningen då Galton kunde slå in 2-0 efter en fin framspelning från Katie Zelem. Brighton hade inte mycket att hämta i den första halvleken, och deras första avslut kom bara ett par minuter innan halvtidsvilan, men gick långt över både Mary Earps och målet. Istället pressade United på ytterligare och det var med minsta möjliga marginal som både James och Groenen missade varsitt läge innan domaren blåste av första halvleken.

Man fortsatte andra halvlek i samma goda anda, men trots detta dröjde det strax över 20 minuter för United att utöka sin ledning till 3-0, vilket man återigen gjorde genom Galton, som var på lysande spelhumör. Brightonspelarna började vid det här laget att krokna rejält, och deras uppgift underlättades knappast av att James och Groenen snart lämnade plats för Jane Ross och Ella Toone. Strax därpå byttes även Galton ut till förmån för Sigsworth, och när Hanson drogs ner i straffområdet fick United straff, och således en chans att snygga till siffrorna ytterligare. Zelem la in straffen med förödande säkerhet och resultatet 4-0 stod sig till slutsignalen, och Casey Stoney kunde glatt konstatera att man tagit ännu en viktigt trepoängare i den engelska damfotbollens högsta division.

Nästa match spelas borta på söndag den 1 december, då står West Ham för motståndet.