Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Astana – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

En pigg start där Uniteds för dagen unga lag gjorde väldigt bra ifrån sig räckte inte. Trots det tidiga ledningsmålet tappades kvalitén i mitten av den första halvleken vilket gav Astana en möjlighet att kvittera. I den andra fick hemmalaget också in ett tursamt andra mål, ett mål som också blev segermålet.

Pigg start

Trots den usla sista timmen och slutresultatet får vi ändå påminna oss om att starten i matchen faktiskt var väldigt rolig. Uniteds unga offensiv kombinerade fint och skapade ett flertal chanser, och det dröjde inte mer än tio minuter förrän Jesse Lingard (av alla!) sköt in matchens första mål.

Embed from Getty Images

Den positiva trenden höll i sig i ungefär 20 minuter till, innan någonting hände. United tappade det och Astana kunde äta sig in i matchen. Om det var att inspirationen över att få gå ut som A-lagsspelare för United lade sig eller om det finns någon annan förklaring, det skall vi låta vara osagt. Men spelare som vi hoppas mycket på, en Mason Greenwood, en Angel Gomes och en Tahith Chong, de tappade initiativförmågan och de få mer rutinerade spelarna United hade på plan hade inte förmågan att rycka upp dem.

Detta till trots så stod sig 1-0 till halvtid och till och med en bit in i den andra.

Chong och kvitteringen

Uniteds inledning av andra halvlek var inte usel. Den var inte lika bra som inledningen av första, men United skapade sig ändå några chanser.

Embed from Getty Images

Den allra bästa chansen fick Tahith Chong, den klart svagaste av de offensiva spelarna i dagens United. Luke Shaw fick in ett inspel från vänster, och bollen rann förbi både försvarare och målvakt och till slut var det bara Chong kvar. Med helt öppet mål skulle han bara rulla in bollen med vänsterfoten, men på något obegripligt sätt sköt han bollen över målet.

Astana satte igång bollen snabbt och via sin vänsterkant kontrade de på United, och inte ens 30 sekunder efter att Chong missat öppet mål hade hemmalaget istället kvitterat med ett skott som var otagbart för Lee Grant.

Man skall kanske inte dra för stora slutsatser av den här typen av händelser, men att det var just Tahith Chong som missade öppet mål kändes symptomatiskt sett till säsongen. Den unge holländaren har tyvärr inte fått någon som helst utveckling som tyder på att han skall bli tillräckligt bra för att ta en plats i Manchester United, och någonstans känns detta som spiken i kistan.

Släpp det bara, Bernard

Astanas segermål kom bara sju minuter efter kvitteringen, och tyvärr måste det bokföras som ett självmål för debuterande Di’Shon Bernard. Astanas högerytter tog sig in från sin kant och slog ett inspel snett inåt bakom i brösthöjd mot sin anfallare, precis där täckte Bernard och han hade oturen att bollen gick rakt upp i det första krysset. Ren otur, och faktiskt ingenting Bernard kan göra någonting åt. Förhoppningsvis har han i sig att bara skaka det av sig och gå vidare.

Embed from Getty Images

Efter ledningsmålet var det en halvtimme kvar, och United lyckades till viss del ta över matchen igen och skapade två hyfsat bra chanser till kvittering.

Dels fick en för dagen underpresterande Mason Greenwood en styrning mot mål som Astans målvakt, Eric, tippade över ribban. Några minuter före det skaffade sig Angel Gomes ett bra frisparksläge som han själv tog hand om, och han fick till en mycket bra frispark men även denna gång tippade Eric bollen över ribban.

Mot slutet försökte Solskjaer ändra med att få in Mellor och Ramazani, men det märktes lite för tydligt att detta var ett juniorlag United hade skickat, och spelarna höll helt enkelt inte måttet för att vinna matchen.

Kort sammanfattning

AZ och Partizan spelar i skrivande stund, oavsett hur det går i den matchen vet vi att om United vinner matchen hemma mot AZ så vinner vi gruppen, det är ändå något vi får ta med oss.