Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Allegri gör ett undantag?; Bättre än vad tabellen visar?; de Gea kritisk

Lördagens nyhetssvep bjuder på lite smått och gott. Massimiliano Allegri sägs göra ett undantag för Manchester United. Ett lag som enligt statistiken inte fullt ut gör en så dålig säsongsinledning som tabellen visar, men David de Gea är kritisk. 

Allegri gör undantag för United?

Massimiliano Allegri lämnade i somras Juventus och har sedan dess nämnts titt som tätt som aktuell för jobbet hos Manchester United. I dagarna fick Unai Emery lämna Arsenal och Allegris namn har även nämnts där.

Men enligt journalisten David Amoyal ska inte Allegri vara intresserad av att ta över Arsenal under säsongen och att det enda undantaget italienaren skulle göra var om jobbet hos Manchester United blev ledigt. En extra press på Ole Gunnar Solskjaer inför söndagens match mot Aston Villa.

xG visar positiva siffror

Embed from Getty Images

Mätverktyget Expected Goals (xG) har blivit en viktig ingrediens när det pratas om fotboll nuförtiden. Michael Cox på The Athletic har uppdaterat hur Premier League tabellen skulle ha sett ut ifall skotten som ”skulle” gått i mål verkligen hade gjort det.

Utifrån det perspektivet fanns det några intressanta fakta om Manchester Uniteds offensiv och defensiv. Ska vi vara extra positiva (vilket vi kan vara på en lördag..) så ska Manchester United ligga betydligt högre upp.

Hade Manchester United gjort mål på de skott man ”skulle” ha gjort mål på och enbart släppt in de mål man ”skulle” ha släppt in skulle laget ha legat på en tredjeplats. Nu är förvisso Uniteds offensiva siffor lite dopad då United har missat fyra utav sex straffar under säsongen.

Det som vi däremot kan lägga lite större vikt vid är att Manchester United släpper till minst farliga chanser i hela Premier League och enligt det här statistiska mätverktyget är Uniteds defensiv bäst i hela ligan.

Ja, det här ska tas med en liten nypa salt, men det som xG har visat tidigare säsonger är att xG-tabellen ligger väldigt nära den riktiga sluttabellen.

De Gea kritisk till säsongsstarten

Embed from Getty Images

David de Gea har deltagit i en intervju med Sky Sports, en intervju som vi i Sverige ännu inte kan ta fullt del av. Däremot har Manchester Evening News återgett en del av intervjun och det är en kritisk David de Gea som pratar om den dåliga säsongsinledningen.

”Det är sant att första halvleken var fruktansvärd (Mot Sheffield United). Troligtvis den värsta det här året. De är ett bra lag, de spelade bra, men det var viktigt att få en reaktion av laget i den andra halvleken. Men det är inte tillräckligt. 

Vi ska vinna den typen av matcher. För att vara med i toppen måste vi vinna fyra eller fem matcher.

Just nu spelar inte laget särskilt bra. Som jag sa behöver vi förbättra, vi behöver fortsätta träna, göra det bästa vi kan på träningsplanen och försöka vinna matcher”.