Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Nytt CL-format för damerna; Martials status oklar; FA-cupdatum klart

Embed from Getty Images

Dagen efter 2-1-segern mot Tottenham är nyhetssvepet tämligen tunt. Vi noterar dock glädjande nog att damernas Champions League spelas med gruppspel från och med nästa säsong. Vi noterar också att ingen desto mera info getts rörande dagens födelsedagsbarn, Anthony Martial, och hans skada. Skadeläget för Reece Devine har dock klarnat efter gårdagens uttåg ur EFL-trophy.

Gruppspel i damernas Champions League

Det har varit på tapeten ett tag, men nu står det helt klart att gruppspel införs även i damernas Champions League. Från och med säsongen 2020/21 kommer man att spela ett gruppspel där totalt 16 lag fördelas på fyra grupper. Lagen kommer att möta varandra hemma och borta varpå det spelas ett renodlat slutspel. De fem högst rankade ligorna kommer att representeras av tre lag, vilket gör att Manchester United behöver ta sig in bland de tre bästa för att få spela i den europeiska fotbollens finrum.

En annan stor markant skillnad jämfört med nuvarande format är att alla matcher från gruppspelet kommer att produceras för tv eller streaming av UEFA. I dagsläget är det bara finalen som handhas av UEFA tv-mässigt medan de övriga matcherna är bundna till respektive hemmalag.

Embed from Getty Images

Martials frånvaro

Anthony Martial missade gårdagens möte med Tottenham. Någon vidare uppdatering kring fransmannens skada gavs inte av Ole Gunnar Solskjaer, annat än att skadan kommer att hålla anfallaren borta ”ett litet tag”. Exakt vad det betyder kan vi förstås bara spekulera i, speciellt då det inte heller framkommit vilken typ av skada det rör sig om.

Mitt i skadeeländet passar vi på att gratulera Martial på födelsedagen. Idag har det nämligen gått prick 24 år sedan Martial såg dagens ljus i Massy, i utkanterna av Paris.

Devines diagnos

Manchester Uniteds reserver åkte på dubbla smällar igår kväll. Tranmere visade sig övermäktigt i EFL-trophy och Reece Devine fick bäras ut på bår i andra halvlek. Manchester United meddelar nu att Devine ådrog sig en hjärnskakning, men att han mår okej efter omständigheterna. Devine kommer nu att följa den så kallade hjärntrappan, där man stegvis ökar på belastning och träning efter en huvudskada. Vi önskar Devine ett snabbt tillfrisknande!

Embed from Getty Images

FA-cupen spikad

Manchester United lottades som bekant mot Wolverhampton i den tredje omgången av FA-cupen. Matchen kommer att spelas lördagen den 4 januari med avspark klockan 18.31 svensk tid. Matchen är en av två matcher som valts ut av de engelska tv-bolagen den dagen, vilket gör att den kommer att visas även i Sverige. Orsaken till den udda avsparkstiden är FA:s kampanj ”Take A Minute” som syftar till arbetet med psykisk ohälsa.