Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United 1-2

Embed from Getty Images

Manchester United åkte till andra sidan stan och följde upp veckans tunga seger med en ännu tyngre. På det stora hela gör United en ypperlig insats när man med både en del tur och skicklighet plockar tre oerhört sköna poäng.

Vi visste att det på förhand skulle komma att bli en av säsongens svåraste matcher på Etihad. Men är det något vi har lärt oss när det gäller Ole Gunnar Solskjaer är att han kan handskas mot topplagen och veta hur han ska få ut maximal effekt. Det är egentligen under första halvtimmen man vinner matchen, när Marcus Rashford än en gång fixar straff och sätter dit den, på precis likadant sätt som mot Tottenham senast. Anthony Martial dubblar sedan ledningen med ett fint avslut längs backen. Den återstående timmen var det enkom fokus på att freda eget mål, vilket man lyckades ganska bra med…

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 9

Varnad. Svackor hit och svackor dit, men en sak är säker – räkna aldrig bort David de Gea. Gör sin bästa insats på gud vet hur länge och gör precis allt han ska. Utöver det en fantastisk räddning på Rodris försök i andra halvlek, men det som höjer betyget ytterligare är enhandsräddningen på Mahrez avslut precis innan slutsignalen, den vinner matchen åt United.

Aaron Wan-Bissaka: 8,5

Man kan tro att det är glädjebetyg, men icke. Wan-Bissaka gör en monstruös insats, utan tvekan den bästa hittils i Unitedtröjan och dominerar fullständigt sin kant defensivt. Gav inte Sterling många meter och var precis överallt med sina spindelben, Blockerade inlägg, stod för avgörande tacklingar och såg oftast hellugn ut med bollen. Hade behövt bidra mer i offensiv väg för ett ännu högre betyg, men i en sådan här match är det svårt att kräva så mycket mer.

Victor Lindelöf: 8

Ser oerhört stabil ut och sätter knappt en fot fel. Som vanligt trygg med bollen och distribuerar densamma bra. Har fullt upp med att rensa, stå rätt och stå emot Citys ständiga anfallsvågor och gör det med bravur. Räddar ett givet mål när han blockar De Bruynes avslut.

Harry Maguire: 6

Överskuggas faktiskt rejält av sin svenske kollega för tillfället. Det ser trögt och stappligt ut i det Maguire företar sig. Gör på det stora hela en okej insats men det är trots allt han som missar på målet, i eget straffområde, som han ska äga, inte minst i luftrummet.

Luke Shaw: 6

Utbytt 89′. Har trots allt varit borta ett längre tag och att då ändå gå in i en av säsongens tuffaste matcher och stå pall ska han ha cred för. Har det dock ganska jobbigt mot B. Silva som vände ut och in på honom stundtals, men kunde kanske också fått lite bättre understöd av sina lagkamrater.

Fred: 7

Är som en igel på Cityspelarna och ligger hela tiden på nära pressavstånd. Vinner boll, spelar tufft och har dessutom ett par bra aktioner i offensiv väg, exempelvis när han halvt frispelar James precis i början av matchen. Börjar sudda ut floppstämpeln och gör sig riktigt bra tillsammans med McTominay.

Scott McTominay: 8

Skotten lever för att spela matcher av den här karaktären. Spelar grisigt när det krävs och är oerhört bra på att värdera situationer som bollförande. Har precis som Fred fullt upp centralt med att hålla koll på framför allt De Bruyne och D. Silva och gör det bra, med tanke på förutsättningarna.

Daniel James: 8

Jisses vad bra han är, Dan. En virvelvind i offensiven som går från klarhet till klarhet. Tar nästan ideligen rätt beslut när han närmar sig motståndarens straffområde och kunde med lite bättre skärpa i avslutet blivit målskytt tidigt i matchen, men sköt rakt på Ederson. Får nöja sig med en assist till Martial istället. Jobbet han dessutom lägger ner i försvarsspelet är beundransvärt. Måste sprungit mest på planen.

Jesse Lingard: 7

Utbytt 89′. Kanske inte jätteinblandad i spelet men börjar ändå sakteliga hitta tillbaka till något som kan likna form. Matcher som denna när han kan pressa och ligga på rulle i kontringarna passar Lingard uppenbarligen bättre än när man är spelförande och behöver luckra upp låga försvar.

Marcus Rashford: 8

Rashford är för tillfället i sitt livs form och gör nästan lite som han vill ibland. Otroligt svårfångad, vilket också gör att han återigen får straff med sig. Rullar in den med precis samma självklarhet som mot Tottenham och och är därefter nära att sätta dit ett drömmål, men där Ederson räddades av ribban. Viktigt att han behåller fötterna på jorden nu.

Anthony Martial: 7

Utbytt 74′. Är likt Lingard kanske inte så involverad i spelet men ändå trycker han in en balja, med vänstern dessutom. Ett typiskt mål för en anfallare som vet var målet står. Såg i spelet bättre ut än de tidigare matcherna och var mer vän med bollen idag. Som vanligt skicklig på att skydda boll och spela smart.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 74′, varnad. Kom in och tog en varning det första han gjorde, därefter bidrog han inte till mycket.

Ashley Young: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Axel Tuanzebe: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.