Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Resultat (damlaget): Birmingham City – Manchester United 1-3

Manchester United tog sig igenom gruppspelet i FA Women’s League Cup med idel segrar. Då gruppspelet ikväll avslutades med en bortamatch mot Birmingham City blev det en 3-1-seger, sedan Lizzie Arnot, Jane Ross och Ella Toone gjort Uniteds mål.

United fick en drömstart på matchen och tog ledningen redan efter 18 sekunder. Arnot kom runt på högerkanten och slog ett inlägg som målvakten drällde in i mål. Hemmamålvakten bjöd på ett mål till efter knappa halvtimmen och Ross kunde göra mål. Birmingham tilläts reducera före halvtidsvilan.

I andra halvlek kontrollerade United spelet och i slutminuten kunde Toone fastställa slutresultatet med matchens snyggaste mål.

Därmed bekräftas Uniteds förstaplats i gruppen. I kvartsfinal (spelas 15/16 januari) väntar nu en hemmamatch mot antingen Brighton, Reading eller Aston Villa/Sheffield United. Reading är definitivt laget att undvika i lottningen men United kommer att vara favorit oavsett.

Ny match borta mot Birmingham väntar på söndag. Då i ligan.

En utförlig matchrapport kommer.

Birmingham City – Manchester United 1-3 (1-2)

FA Women’s League Cup, gruppspel, 11 december


0-1 ( 1  ) Lizzie Arnot
0-2 (27  ) Jane Ross
1-2 (35  ) Grant
2-3 (90+3) Ella Toone (Arnot)


Uniteds lag: Ramsey; Smith (A Turner 70), McManus, M Turner, Ökvist; Green (James 46), Zelem (Ladd 46), Toone; Arnot, Ross, Hanson


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK