Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Jag pratar inte med så många agenter

Imorgon tar Manchester United emot AZ Alkmaar för att avgöra vilket lag som vinner gruppen. Tidigare idag tog Ole Gunnar Solskjaer emot pressen inför matchen, med sig tog han Sergio Romero som (som bekant) har ett förflutet i AZ.

Presskonferensen

Närmare 20 minuter satt Unitedtränaren och hans andremålvakt och svarade på frågor. Dessa var de viktigaste detaljerna Solskjaer tog upp inför matchen.

 • Humöret är bättre efter de två segrarna mot City och Spurs.
 • Paul Pogba är inte redo för spel imorgon. Förhoppningen är fortfarande att han skall kunna spela på denna sida årsskiftet.
 • Att ett ungt lag skickades till Astana i den förra Europa League-matchen gynnade A-truppen inför City och Spurs.
 • Gruppsegern är viktig.
 • Nemanja Matic är spelklar och kommer medverka imorgon. Diogo Dalot är ännu inte spelklar.
 • Solskjaer har pratat med Jesse Lingard och Fred efter de rasistiska attackerna de fick utstå i matchen mot City. Det har varit några tuffa dagar, men det viktiga är att utbilda de som utsätter spelarna för den typen av attacker.
 • Förtroendet för Fred internt har alltid varit på topp.
 • I helgen kommer det bli match 4000 i rad som United har minst en spelare från ungdomsakademien i matchtruppen. Enligt Solskjaer kommer det bli många fler än 4000.
 • Att vi inte har sett Phil Jones sedan han byttes ut mot Sheffield United har inte berott på skada, han tränar på och är frisk.

Romero fick prata väsentligt mycket mindre än Solskjaer. Detta är det viktiga han hade att säga.

 • På en fråga om hur stödet för Solskjaer är i spelartruppen uttryckte Romero beundran för Solskjaers spelarkarriär, och att det finns total respekt och förtroende för det arbete som han och hans ledarstab nu håller på med.
 • Romero jobbar varje dag för att vara redo när chansen kommer. Det är inte enkelt att hoppa in och spela ibland, men han jobbar stenhårt för att alltid vara redo. Han är glad över att vara i klubben, men det är svårt när David de Gea är den bästa målvakten i världen. Han accepterar inte att vara tvåa, men det är en dröm som blir sann över att få spela i Manchester United, och även om det fortsätter vara så att han bara spelar då och då vill han fortfarande stanna.

Se presskonferensen i sin helhet här.

Övriga nyheter

Utöver presskonferensen har vi också två korta nyheter att dela med oss av.

Till en början har Everton meddelat att Duncan Ferguson fortfarande kommer vara tillfällig tränare för klubben även i helgens match mot United. Ferguson ledde laget förra helgen, då man tog en överraskande seger med 3-1 mot Chelsea.

Slutligen har vi också lite sillyrykten, då United nämns bland lagen som vill försöka värva Kai Havertz. Enligt Get German Football News, som i sin tur citerar Bilds journalist Christian Falk skall Bayern München vara sugen på Havertz för runt 90 miljoner euro. Intresse skall dock även finnas från United, Liverpool, Manchester City, Barcelona och Real Madrid, vilket komplicerar affären en smula.

Musikhjälpen

Precis som förra året väljer muss.se att stötta Musikhjälpen. Kom gärna med ett bidrag i bössan.