Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silly, silly, silly – och Rooney

Ikväll är det match, United tar emot AZ Alkmaar på Old Trafford. Först skall vi dock ta hand de små nyheter som kommit kring United, som idag mer eller mindre är en samling sillyrykten. Och Wayne Rooney.

Silly, silly, silly

Det kommer, även idag, vara mycket Erling Haaland. Hans landsman Jan Åge Fjørtoft påstår sig kunna bekräfta att Haaland och hans team har varit i Dortmund, samt att de även pratat med Leipzig. Allt är fortfarande väldigt öppet enligt Fjørtoft.

Ronan Murphy, som följer Bundesliga på Goal, skriver även han att Haaland är i Dortmund tillsammans med Mino Raiola. Detta har han fått via lokaltidningen Ruhr Nachrichten, som brukar ha koll på vad som händer kring Dortmund.

Sam Pilger har skrivit en läsvärd artikel för Optus Sport som bland annat behandlar Uniteds tankar inför transferfönstret. Enligt Pilger finns resurser att värva stort om rätt spelare dyker upp, och att Haaland, Jadon Sancho och James Maddison finns på listan. Inget av detta förvånar, då det pratas länge om att dessa spelare är aktuella för United.

Pilger skriver vidare att förtroendet för Solskjaer alltid funnits där från styrelsen, och att vinsterna mot Spurs och City kan vara en katalysator för säsongen. Att Solskjaers tre värvningar från i somras levererat bra är också en faktor som gör att styrelsen är beredd att lägga pengar på spelare som Solskjaer vill ha.

Rooney i Derby

Säsongen i USA är över, därför har Wayne Rooney nu kunnat flytta hem till England och påbörja sitt nya jobb som spelande tränare i Derby County i den engelska andradivisionen.

Eller ja, spela får han inte göra än, att registrera nyförvärv får man inte göra förrän i början av januari. Men att vara med och träna går ju bra, något han uppenbarligen börjat göra då han tidigare idag twittrade ut en bild på sig själv i Derbykläder.

Musikhjälpen

Precis som förra året väljer muss.se att stötta Musikhjälpen. Kom gärna med ett bidrag i bössan.