Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – AZ Alkmaar 4-0

Embed from Getty Images

Manchester United såg till att säkra förstaplatsen i Europa League-gruppen efter 4-0 mot AZ Alkmaar på Old Trafford. En i övrigt underpresterande Ashley Young gav United den så viktiga 1-0-ledningen under den andra halvleken innan matchens spelare, vår alldeles egna Mason Greenwood, såg till att punktera tillställningen.

Den unga anfallaren såg till att göra både 2-0 och 4-0, varpå Juan Mata hann med att pricka in en straff däremellan. Vem som ordnade straffen? Mason Greenwood, så klart. Den unga anfallaren visade sannerligen prov på den otroliga talang som så många vittnat om. Vilket guldkorn vi sitter på här.

Annars var det en match av två helt olika skepnader detta. Den första där United var totalt under isen, och den andra där United sopade banan med sin holländska motståndare. På så vis blir det också svårt att betygsätta, men vi ger det ett ordentligt försök!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Absolut duglig med fötterna och såg till att hålla en välförtjänt nolla med sitt trygga målvaktsspel.

Ashley Young: 6

Utbytt 68′. Tänkte egentligen underkänna Young efter en första halvlek där han var totalt usel. Dribblade i eget straffområde vilket sånär höll på att straffa sig ordentligt. Missade även passning på passning. Men det imponerande avslutet till 1-0, som var så enormt viktigt för att ta oss mot gruppsegern, gör att han godkänns. Men det var sannerligen på håret.

Axel Tuanzebe: 6

Efter den första halvleken, där han slog bort flertalet bollar och missade en och annan defensiv aktion, var underbetyget nära. Men likt resten av laget tycker jag att 22-åringen spelade upp sig, och han nådde till sist upp till en godkänd insats när försvaret lyckades spela till sig en hållen nolla.

Harry Maguire: 7

Utbytt 68′. Mycket trygg och lugn med bollen. Vann de nödvändiga nickduellerna och bidrog i övrigt med de ledaregenskaper som behövs i ett så pass ungt och icke-samspelt lag. Byttes sedan ut för lite välbehövlig vila inför den hektiska julperioden.

Brandon Williams: 7

Var en av få som jag faktiskt tyckte gjorde bra ifrån sig under den första halvleken, utan att på något vis vara briljant. Otroligt löpvillig och tryggare med bollen än jag personligen hade väntat mig. Kul att se.

Embed from Getty Images

Nemanja Matic: 5

Känns ju tufft och framförallt extremt tråkigt att underkänna någon i en match vi vinner med 4-0. Men hans insats i den första halvleken, i kombination med att han inte på något vis stack ut under den andra, gör att det inte finns något egentligt val.

James Garner: 6,5

Planens yngsta startspelare såg nervig ut under matchens inledande fas. Spelade sedan upp sig och stod för en helt godkänd insats. Behöver bygga upp sig både fysiskt och erfarenhetsmässigt – och vinna lite mer dueller – men spelförståelsen och passningsfoten har han.

Andreas Pereira: 6

Blandade lyckade avancerade passningar med på tok för enkla bolltapp under den första halvleken. Var sedan tryggare med bollen när laget spelade upp sig. Vann även en del boll. Inget som räcker mot de bättre motstånden, men ikväll var det tillräckligt en kväll som denna.

Juan Mata: 6

Var riktigt svag under den första halvleken där han bidrog med precis ingenting, varken offensivt eller defensivt. Lämnar sedermera matchen med ett mål och en assist. Oförståeligt med de första 45′ på näthinnan, men det går sannerligen fort i hockey.

Mason Greenwood: 8,5

Såg till att bli den yngsta United-spelaren någonsin att göra minst två mål i samma Europa-match, precis före en viss Marcus Rashford. Två mål och en fixad straff på kontot efter den här matchen är inte fy skam. Stod helt enkelt för en dunderinsats allt som allt, och betyget blir därefter.

Anthony Martial: 6

Utbytt 60′. Långtifrån en supermatch av fransmannen. Men det var samtidigt ingen matchbild som passade honom fram tills han byttes ut för att vilas. Märkligt att han ens startade från första början, men det han bidrog med var varken jättebra eller dåligt. Helt enkelt medel.

Tahith Chong: 6

Inbytt 60′. Såg bättre ut än på länge i seniorlaget. Men vi ska samtidigt ha i beräkningen att det var en rätt tacksam situation att komma in i när United just gjort både ett och två mål och med det hade AZ i brygga. Men kul att se att Chong åtminstone vågar ta för sig, det är ett bra steg på vägen.

Ethan Laird: N/A

Inbytt 68′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Men åtminstone kul att se honom spela, även om han kunde ha gjort det från start.

Phil Jones: N/A

Inbytt 68′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!