Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Club Brugge i Europa Leagues sextondelsfinal

Embed from Getty Images

Manchester United lottades på måndagseftermiddagen mot belgiska Club Brugge i Europa Leagues sextondelsfinal. Som seedat lag inleder United på bortaplan den 20 februari. Returen på Old Trafford spelas en vecka senare. 

Det tog en stund, men till sist drogs Manchester Uniteds lapp ur UEFA:s tombola i Nyon på måndagseftermiddagen. När motståndarna skulle lottas fanns bland andra Roma och Bayer Leverkusen kvar, vilket gav vissa farhågor om en tuff sextondel. Det blev en hyfsat svår i form av Club Brugge. Belgarna slutade trea i sin Champions League-grupp efter suveräna Paris Saint-Germain och Real Madrid. Man knep totalt tre poäng genom att spela oavgjort två gånger mot jumbon Galatasaray och borta mot Real Madrid. Club Brugge var därmed en av de fyra oseedade Champions League-klubbarna som United kunde lottas mot.

Club Brugge har gjort en mycket bra höst i den belgiska ligan och toppar tabellen på 45 poäng efter 18 spelade matcher. Det distansierar tabelltvåan Antwerpen med åtta poäng och då har Club Brugge därtill spelat en match mindre. Manchester United har mött Club Brugge två gånger tidigare. Detta var i kvalet till Champions League säsongen 2015-16 och United var vassare såväl hemma som borta. Hemma blev det seger med 3-1 efter två mål av Memphis Depay och ett av Marouane Fellaini. Borta gick det än bättre. United vann med 4-0 efter ett hattrick av Wayne Rooney och ett mål av Ander Herrera.

Manchester United inleder, som seedat lag, borta den 20 februari. Hemmamötet spelas den 27 februari.