Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Känsla av spänning; Pogba och Dalot; Ashley Young lämnar?

Ett ganska så matigt nyhetssvep har vi idag. Bland annat går vi igenom lite inför matchen imorgon, vi har uppdateringar kring skadeläget för Paul Pogba och Diogo Dalot samt Youngs kontrakt och vi går igenom ytterligare sillyrykten.

Känsla av spänning

Imorgon ställs Manchester United mot Colchester i Ligacupen. Colchester är hemmahörande i League Two, vilket naturligtvis gör United till stora favoriter, samt också innebär att en hel de unga spelare lär få chansen.

I alla fall om vi skall tro Ole Gunnar Solskjaer, som till den officiella hemsidan pratade mycket hur viktigt det är att vinna titlar, särskilt i unga år i sin karriär.

“Varje spelare eller lag – och för oss är det ett nytt lag som vi nu bygger – skulle ha fördel av att vinna en trofé eller komma till en final. Naturligtvis är det viktigt att vinna det. Nu har vi en chans att komma till semifinal och för oss är det här en stor match.

”Det är enormt stort för en spelare att vinna sin första trofé, oavsett vilken det är. Jag minns när Patrice Evra och Nemanja Vidic vann sin första trofé – jag tror att det var mot Wigan i finalen.

“Naturligtvis fick de den känslan, och när du får den känslan, av att vinna är det något du vill ha mer och mer av. I den här gruppen har vi några spelare som har vunnit ligan, men det är färre och färre av dem. Så för oss skulle det vara fantastiskt.

”Det skall en känsla av spänning. Priset nu är att komma till semifinalen och då är du inte för långt borta. Så motivationen och attityden kommer att vara rätt på onsdag.”

Solskjaer pratar vidare i samma artikel om att han tycker att United visat att de tar Ligacupen seriöst, med elvan han tog ut i förra omgången mot Chelsea. Han varnar också att Colchester är välorganiserat, och påminner om att de faktiskt slog ut Tottenham i tredje omgången.

Pogba och Dalot

Ole Gunnar Solskjaer har också gett oss en uppdatering kring Paul Pogba och Diogo Dalot

Gällande Dalot så är det ett kanske inför imorgon. Han tränar, men har inte spelat på över två månader vilket kan göra att han behöver få vänta lite längre.

Paul Pogba däremot, han har blivit sjuk vilket gjort att hans återkomst till laget kommer dröja ytterligare lite längre tid än det var tänkt.

Massor av biljetter till barn under 16

Det är som bekant hemmamatch mot Colchester imorgon. Ligacupen en sen onsdagkväll mot ett sämre motstånd är kanske inte den match som lockar flest åskådare, därför har United skänkt iväg hela 30.000 biljetter till skolor, lokala fotbollslag och andra ungdomsorganisationer som sökt biljetter.

United uppger också att det finns andra rabatter för ungdomar mellan 16 och 20.

Ashley Young lämnar efter säsongen?

Från The Standard får vi en “nyhet” som få lär bli förvånade över. De skriver att lagkapten Ashley Young lär få se sig om efter en ny klubb till sommaren då hans kontrakt går ut. Aaron Wan-Bissaka och Diogo Dalot skall gå före till höger, och vill vänster har Brandon Williams kommit upp och gjort det svårare för Young att ta plats.

Enligt artikeln skall Young ha accepterat att det börjar bli dags att röra på sig.

Sillyrykten

Januari närmar sig, pallar ni fler sillyrykten? Det hoppas vi:

Boubakary Soumaré

Robin Bairner rapporterar att franska Voix du Nord hävdar att Lilles 20-årige mittfältare Boubakary Soumaré kan vara tillgänglig i januari. Det uppges att Soumaré vill till England, och att United tillsammans med Tottenham skall vara intresserade. Det skall även finns intresse från klubbar i andra länder, bland att Napoli och Real Madrid. Priset sägs vara runt 50-60 miljoner euro.

Erling Haaland

Ni känner nog igen namnet… Idag har vi två saker vi Sportwitness gällande den unge norrmannen.

I den första artikeln hänvisar Sportwitness vidare till Bild och österrikiska Salzburger Nachrichten, och där sägs det att United troligen inte är Haalands förstaval och att Solskjaers resa och möte med anfallaren inte skall ha ändrat på det. Istället skall RB Leipzig, RB Salzburgs systerklubb, ligga bättre till. Även Dortmund som är kända för att utveckla unga spelare skall fortfarande vara bra med.

Den andra Sportwitnessartikeln bekräftar mer eller mindre det som skrivits ovan, men trycker också på att United behöver övertyga honom att Solskjaers projekt är långsiktigt. Det är oklart hur viktig den faktorn är, om det faktiskt skulle kunna göra att han väljer United. Men det ser ut som att Haaland skulle föredra att veta att Solskjaer har fullt förtroende i United.

Grattis Groenen

Avslutningsvis får vi passa på att säga grattis på födelsedagen till Uniteds holländska mittfältare Jackie Groenen. Hon blir 25 idag.

Res med oss till Manchester!