Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Colchester 3-0

Det var Ligacupens kvartsfinal och United mötte Colchester United och vann planenligt med 3-0, trots att det var mållöst när spelarna klev in till halvtidsvilan. Marcus Rashford gånger två och Anthony Martial gjorde de tre målen. 

Embed from Getty Images

Oväntad stark elva

Ole Gunnar Solskjaer verkar sugen på en titel. Det stod klart efter att startelvan utannonserats en timme innan matchstart. Maguire från start, likaså Rashford, Martial och Shaw. Var den oväntat starka elvan för stark? Ja, det var den förmodligen. Hade inte haft några problem med att se Garner, Chong och Williams från start. Det är inte heller någonting som jag tror hade försämrat våra chanser att få hål på Colchester nämnvärt. Sedan hade man kunnat ta in den riktiga spetsen efter paus, ifall det hade behövts.

Maguire, Rashford och Martial kommer troligtvis och förhoppningsvis spela alla minuter som är fram till FA-Cupmatchen mot Wolves och det kommer slita något enormt. Att två av dessa fick spela alla 90 minuter är för mig bara konstigt. I Brandon Williams fall ser jag det som att han är närmast en startplats mot Watford, allt annat vore bara märkligt.

I James Garners fall är jag mer kritisk. Andreas Pereira har fått sina chanser på det defensiva mittfältet och borde inte få spela där överhuvudtaget. Nemanja Matic kan jag förstå anledningen till att man spelar, någonstans långt inne i serben finns det ändå en fotbollsspelare. Det kan också vara av anledningen att man vill försöka hålla värdet på honom så högt som möjligt så lång tid det går då det ryktas om att italienska klubbar är intresserade.

Världsklasspelaren Rashford

Nej, det här kommer såklart bara inte efter två mål och en assist hemma mot Colchester United från League Two. Det kommer från den säsong som den ännu unga britten håller på att göra. Han springer förbi motståndare som ingenting, han gör mål när han vill (typ). Är det nu den råa potentialen formas till den guldklimpen han kan vara? Den höjden Rashford utstrålar emellanåt har jag inte sett sedan Ronaldo, och det är ingen överdrift.

Även om Rashford inte gör det bättre än såhär. Om han slutar utvecklas, pågrund av dåliga tränare eller pågrund av dålig inställning kommer Rashfords potential alltid vara enorm.

Jag vill se det hända!

Var aldrig orolig

Vi pustade och frustade i första halvlek och vi hade problem att skapa riktigt farliga chanser, men vi hade otroligt mycket boll. Det gick emellanåt lite för långsamt och vi skulle må bra av ett kreativare innermittfältspar än Pereira och Matic i den här typen av matcher.

Ändå hittade vi in med lobbpassningar bakom backlinjen och ifall anfallarna hade haft något bättre sikte eller om spelarna tajmat löpningarna bättre hade vi vunnit med ännu större siffror.

Vi spelade för långsamt, lite för mycket misstag men ändå gör vi en fullgod insats och gör det som krävs.

Derby i semifinalen

Och det blev så att vi lottades mot Manchester City i semifinalen. Det hade man såklart kunnat räkna ut redan innan lottningen genomfördes och det verkar som att vi får börja hemma i det dubbelmötet.

Ett möte som vi går in i som underdogs. Men det har vi trivs med förut.