Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det kunde varit min testimonial

Det var ingen fin julklapp Manchester United bestämde sig för att ge sina fans. I bortamatchen mot seriens bottenlag stod man för en av de sämsta prestationerna post-Fergie, och med tanke på att denna typ av prestationer knappt hände under Sir Alex blir det per automatik en av de sämsta prestationerna sedan mitten av 80-talet.

Av de senaste 17 ligamatcherna som United haft mest bollinnehav i har laget bara mäktat med att vinna en (1!). Mot Watford hade United bollen 64 % av tiden men lyckades egentligen inte skrapa ihop mer än en brännhet chans och ett par halvlägen. Expected goals (XG) är ett trubbigt instrument, men Uniteds 1,53 förväntade mål mot Watfords 1,59 säger alldeles för mycket. Ja, en stor del av Watfords kommer från straffen, men om inte Wan-Bissaka dragit ner Sarr hade han troligen tagit sig till en chans som genererat ett tämligen högt XG ändå.

Manchester Uniteds anfallsspel var under all kritik i 65 minuter, sedan kom Paul Pogba in och på mer eller mindre egen hand såg till att United fick en annan dimension. Fram tills dess visade de centrala spelarna (McTominay, Fred och Lingard) att de inte har förmågan att bryta ner lågt stående försvar. Daniel James hade inte sin bästa dag, inte heller Marcus Rashford som ändå var den bäste av de som startade kom med speciellt mycket vettigt och längst fram visade Anthony Martial inga som helst tecken på att han tycker att fotboll är roligt. Åtminstone inte förrän Pogba kom in då Martial till slut hittade några kombinationer och fina passningar, men det är så dags att börja då.

Embed from Getty Images

Det går inte heller att prata om den här matchen utan att prata om Watfords ledningsmål. Sarrs volleyläge kom visserligen i ett förhållandevis farligt läge, men träffen han fick var extremt dålig så att bollen gick mot mål med extremt låg styrfart. De Gea skall enkelt fånga bollen och sätta igång spelet, och troligen är han ett steg före i tanken vilket gör att han helt enkelt missar att greppa bollen som går rätt igenom händerna på honom och sakta in i mål. Spanjoren har de senaste åren varit förhållandevis misstagsbenägen, något som dock varit bättre under den här hösten igen. Detta var dock i mina ögon troligen hans största tabbe sedan han kom till Manchester United.

Att Wan-Bissaka bara ett par minuter senare stod för sin sämsta aktion i Unitedtröjan förstärkte bara vilken skitmatch detta var. Kritiken mot honom på sociala medier har dock varit löjlig, han är fortfarande vår klart bästa högerback och en extremt solid spelare som behöver förbättra sin offensiv för att vara en riktig världsspelare. Att dra stora slutsatser av det här misstaget bör ingen göra.

Mer från matchen

Oles presskonferens

Sin vana trogen kom Solskjaer in på presskonferensen, tog en slurk vatten och började svara på frågor. Här är de viktiga delarna från presskonferensen.

  • Första halvlek var så tempofattig att den kunde varit Solskjaers testimonial.
  • Av de senaste 17 ligamatcherna som United haft mest bollinnehav i har United bara vunnit en. Detta sätter Solskjaer egentligen inte så mycket värde i.
  • Paul Pogba var det enda pluset idag. Han kan eventuellt har varit redo att spela mer.
  • Solskjaer är oerhört besviken, denna typ av matcher måste laget kunna hantera bättre enligt honom. Det finns inget han kan sätta fingret på varför det gick fel. Trafikincidenten (United kom till arenan bara timmen före match istället för de normal 90 minuterna) kan inte vara förklaringen, en timme är tillräckligt för att förbereda sig enligt norrmannen.
  • Han tror att de Geas tabbe beror på att han tänkte på nästa steg, att sätta igång spelet snabbt.