Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi återhämtade oss i andra halvlek

Embed from Getty Images

Imorgon är det match, igen. Det täta matchandet över jul- och nyårshelgerna fortsätter då United beger sig till Burnley. Det mesta av snacket inför den matchen har handlat om spelarnas återhämtning och hur man ska tackla schemat som sådant. Det var också det snacket Ole Gunnar Solskjaer fick beta av under andra delen av presskonferensen igår. Utöver det noterar vi att Paul Pogba tagit ställning mot rasismen inom fotbollen. 

Den andra delen av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens efter mötet med Newcastle släpptes under fredagen. Då United möter Burnley på Turf Moor redan imorgon håller Solskjaer ingen presskonferens inför den matchen. Istället fungerade den andra delen som uppsnack, utan att för den skull vara mycket till uppsnack.

Solskjaers presskonferens

Den andra delen av presskonferensen tog förstås vid där den första delen slutade. Solskjaer fick då frågan om hur han ser på racet för en topp 4-placering och om det hela kommer att leva ända in i den sista omgången.

“Om vi hittar jämnheten så kommer det inte att avgöras då. Vi borde ta oss in på bland topp 4 utan att behöva vänta till sista matchen mot Leicester. Men, vem vet, det kan mycket väl vara så att den matchen avgör. Jag har sagt att vi kommer att tävla högre upp nästa år, vi är ett ungt lag men jag förväntar mig ändå en hel del från det här laget den här säsongen. Jag förväntar mig att vi är redo för Burnley nu.”

“Jag tror att det rätt tydligt framkommit vilken typ av lag vi är och vad vi förväntar oss av dem. Idag visar vi hur bra vi kan vara, även om vi hamnar i underläge 1-0. Huvudena började inte hänga… Vi måste göra det svårt att möta oss. Vi kan inte spela “klapp-klapp-fotboll”. Som det är nu så kan vi inte spela som City, det är det bara City som kan. Vi måste visa mer fart, energi och vara mer osjälviska. Så måste vi vara nu.”

…om det täta matchandet

När andra ligor saktar in för jul- och nyårshelgerna gasar Premier League. Precis som tidigare år har snacket mellan managers handlat om vilka lag som får vila mer än andra och om hur spelschemat är uppbyggt. Solskjaer fick frågan om hur han ser på att spelarna ska kunna leverera match efter match.

“Jag tycker inte att det är rättvist mot spelarna att förvänta sig att de ska vara i sin bästa fysiska och mentala form 48 timmar efter en match. Jag tror dock att vi har bäst förutsättningar att leverera på lördag. För det första så vara matchen över efter 45 minuter, för det andra är vi unga. Det gör att vi har bra möjligheter att prestera mot Burnley. Om man som oss har en medelålder på 23 år på utespelarna så gör det det lättare med återhämtningen än för Burnley. De spelade till slut mot Everton. Vi hade vårt klart efter 45 minuter och kunde återhämta oss i andra halvlek.”


“Men, det är inte rättvist. Vi hade en match mot Watford för 48 timmar sedan. Vi kommer att spela på nyårsdagen.. Det blir väldigt många matcher på kort tid. Jag är imponerad över alla i omklädningsrummet. De är professionella, tar hand om sig själva.. Därför kunde vi låta dem stanna hemma senaste natt. Det var ingen vits att ta in på hotell då jag litar på dem. De vet vad de ska göra.”

“De vet vad jag förväntar mej på lördag.”

…om skadeläget

Solskjaer fick frågan om han förväntar sig att några skadade spelare är spelklara till mötet med Burnley. Svaret blev rätt kryptiskt.

“Ja, jag förväntar mig att spelare som inte fanns med i matchtruppen idag är aktuella. Det var några spelare som tränade med träningsgruppen, så.. Vi kommer att ha fräscha ben.”

…om hur han själv hanterade jul- och nyårshelgerna som spelare

“Det var lätt. Jag satt på bänken. Jag spelade aldrig 90 minuter. Eller ja, kanske.. Jag tror att jag gjorde mål mot Villa och mot Ipswich*. Det var kanske inte två 90 minutersmatcher. Men, du måste ta hand om dig själv. Du måste äta rätt, dricka rätt och sova rätt. Vi har en av de bästa anläggningarna i landet, vi har den bästa staben i landet enligt mig. Jag vet att allt kommer att vara förberett för spelarna

*Här minns Solskjaer helt rätt. Han talar om säsongen 2000-01 då han gjorde två mål mot Ipswich (seger 2-0) och ett mot Ipswich (seger 1-0) under mellandagarna.

“Ni är ett traditionsbundet land. Inget kommer att förändras med matchandet över jul och nyår, men det borde förändras.”

Pogba om rasismen

Paul Pogba bad sina lagkamrater att bära armband med budskapen “No to racism” och “We are one” under uppvärmningen inför mötet med Newcastle. Orsaken var enkel. Pogba vill stå upp för kampen mot rasismen som tyvärr verkar fått fotfäste inom fotbollen.

“Det var min idé att göra det. Jag har velat göra det länge men har inte velat gå emot FIFA och UEFA.”

“Jag vill inte vara president eller göra politik av det. Vi är bara fotbollsspelare som vill njuta av det vi gör. Fansen behöver kunna njuta av att komma och se bra fotboll. Så, det här är ett sätt att visa att vi är emot rasismen.”

Embed from Getty Images