Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Haaland klar för Dortmund; Eriksen kan anlända i sommar; Smalling stannar i Rom?

Lite utan förvarning blev Erling Braut Haaland idag klar för Borussia Dortmund och United har ett transfermål mindre i januari. Det verkar inte heller bli Eriksen i januari, som nu istället ryktas komma in i sommar. Det och lite annat smått och gott i dagens nyhetssvep. 

Haaland klar för Dortmund

Redan innan det har hunnit bli januari har Borussia Dortmund gjort klart med Erling Braut Haaland, som Manchester United flitigt har jagat en tid. Den norska supertalangen har skrivit på ett kontrakt med den tyska storklubben till 2024.

Och United hade försvarstalet redo

Som på en given signal gick de allra flesta tidningarna i England ut med samma uppgifter. Att Manchester United självklart var intresserade av Haaland men att man inte inte ville möta Mino Raiola krav på att det skulle vara en utköpsklausul och en viss procent på en eventuell vidareförsäljning.

Men det skulle i ärlighetens namn vara ganska oklart att Haaland skulle välja United oavsett om United gått kraven till mötes eller inte.

Smalling stannar i Roma?

Chris ”Mike” Smalling gör stor succé i den italienska huvudstaden och det har ryktats både om att han ska bli kvar i Roma efter säsongen och att han ska återvända till Manchester United.

AS Romas tränare Paulo Fonseca har sagt att tror att Smalling kommer stanna i Roma, att han är en bra spelare som snabbt har anpassat sig till den italienska ligan. Det här skriver David Amoyal, en journalist som har bra koll på italiensk fotboll. Den här gången har han översatt ett citat från La Gazzetta dello sport.

Sista ordet lär inte vara sagt. Men det är roligt att det går bra för Smalling.

Eriksen till United i sommar?

Enligt The Telegraph ska Manchester United känna att de har en möjlighet att kunna knyta till sig Christian Eriksen på fri transfer från Tottenham i sommar då hans kontrakt går ut. Eriksen har varit tydlig med att han inte kommer göra sin klubbkamrat Toby Alderweireld sällskap och förlänga kontraktet vilket betyder att dansken kommer kunna förhandla med klubbar från och med januari.

Eriksen som nu fyllt 27 år har tidigare haft intresse från Real Madrid, men det ryktet har börjat dö ut nu då Valverde har tagit över Eriksens potentiella rollen i Madrid.

Manchester United sägs i första hand konkurrera med Juventus och Inter.

Lite längre ner i artikeln sägs det också att United kollar på hur Aston Villas 24-årige mittfältare Jack Grealish ser på livet om Aston Villa skulle åka ur Premier League.

Tills sist en tillbakablick

Den här dagen för 26 år sedan spelade Manchester United ett Premier League möte mot Oldham Athletic och då gjorde Andrei Kanchelskis Uniteds första mål.

Den hårfagre ytterspringaren från dåvarande Sovjetunionen tillhörde Manchester United från 1991 till 1995 och gjorde sammanlagt 28 mål på 123 matcher i den röda tröjan.