Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba och Bailly tillbaka; Raiola slår tillbaka; United vill ha Fernandes?

Det blir många nyheter i dagens nyhetssvep. Eric Bailly tillbaka i träning. Smått och gott om Paul Pogba, några rykten in och David Moyes är tillbaka i fotbollen.

Bailly tillbaka i träning

Vi börjar med lite positiva nyheter. Eric Bailly var tillbaka i träning efter den knäskada han ådrog sig på försäsongen. Media fick vara på plats de första femton minuterna på måndagens träning. Ingen av Pogba, McTominay, Tuanzebe, Rojo eller Young syntes till.

Pogba väntas vara tillbaka mot Arsenal

På nyårsdagen möter Manchester United Arsenal på Emirates Stadium. Då ska Paul Pogba vara tillbaka, trots att han saknades mot Burnley. Efter matchen mot Newcastle på annandagen ska Pogba känt av sin tidigare skada och därför valt att vila mot Burnley, men det ska ha varit en ren försiktighetsåtgärd. Detta menar The Independent. 

Pogba åkte till Frankrike

Lite mer Paul Pogba. Enligt The Telegraph ska en del ögonbryn ha höjts när Paul Pogba dagen efter matchen mot Burnley valde att åka till Frankrike för att kolla på en välgörenhetsmatch som hans bröder Mathias och Florentin spelade. Pogba var alltså bara på plats och spelade inte, men tidningen menar att han kanske borde ha varit i Manchester och vilat istället.

Rojo kan lämna i januari

Vi har varit inne på det tidigare och nu kommer mer uppgifter som styrker att Marcos Rojo kan lämna Manchester United i januari. Marcos Rojo har varit tillbaka i träning efter ytterligare en skada och tränat i snart tre veckor. Han ska trots att han varit frisk blivit tillåten att spendera julen hemma i Argentina då han ska vara beredd på att säljas i januari.

Everton har tidigare visat intresse för honom, men det nämns inga andra klubbar i Luckhursts text just nu.

United värvar från Benfica?

Gedson Fernandes (ingen skam om ni inte vet vem det är) sägs vara aktuell för United, det påstår i alla fall Sky Sports. Fernandes är en 20-årig mittfältare som tillhör den portugisiska klubben Benfica. Han har inte fått någon speltid de senaste matcherna då han ska ha tappat förtroendet hos tränaren.

En utköpsklausul nämns på 102 miljoner pund, men representater till spelaren ska försöka få till en lånedeal med någon klubb värd 34 miljoner pund.

För egen del luktar det här agentverksamhet och jag uppmanar att ligga lågt med det här ryktet tills vidare.

Sancho istället för Haaland och Raiola är arg

Erling Braut Haaland gick som bekant till Borussia Dortmund. Nu menar The Times att det gör att Dortmund kan tänka sig släppa Jadon Sancho i sommar och då ska Manchester United vara intresserade.

I vad som sägs vara en exklusiv intervju med The Telegraph slår Raiola tillbaka på uppgifterna som menar att United tackade nej till Haaland på grund av agentens krav. Raiola säger följande till tidningen:

”Jag vet inte om det är Manchester United som sprider det här, men om de gör det så gör de det för att täcka över sin förlust och jag tycker det är konstigt och det gör mig besviken. Det var ingen konflikt mellan mig och Ed Woodward. Det var en normal och förhandling och spelaren valde en annan väg”. 

David Moyes till West Ham

Mauricio Pellegrini sparkades av West Ham och in kom ett ”säkert kort”. Det blev The Chosen One som ska försöka stabilisera West Ham. David Moyes tar över på ett 18-månaderskontrakt och han har tidigare haft en kortare anställning i klubben.