Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Arsenal – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Det blev ingen rolig start på det nya decenniet för Manchester United som åkte till Emirates Stadium och förlorade fullt rättvist med 2-0 borta mot Arsenal. 

Slog undan benen på oss igen..

Återigen var vi där. De övriga kandidaterna för en topp-4 placering hade förlorat eller spelat oavgjort. United hade varit två poäng från Chelsea vid vinst. Men återigen togs inte chansen och det var aldrig riktigt nära. Redan i den 8:e minuten hade en av matchens bästa spelare, Nicolas Pepe gjort 1-0 och det kändes bara som en tidsfråga innan 2-0 skulle komma. Psykologiskt tungt skulle den också komma bara tre minuter innan halvtidsvilan genom mittbacken Sokratis.

Efter ett par bra matcher i rad och match mot Arsenal som spelmässigt borde passa United på ett ypperligt sätt blev det bara pannkaka.

Brist på offensiv spelidé

Embed from Getty Images

Vi har sett det tidigare under säsongen. Vår oförmåga att kunna luckra upp försvarsspel. Alldeles för ofta har våra mål kommit till efter en ren slump, eller att vi har haft individuellt skickliga spelare.

Daniel James har kommit in i en formsvacka, som är väldigt väntad. Han kommer bli bättre senare under säsongen igen. Jesse Lingards nedgång vara vara permanent. När Marcus Rashford spelar på sättet som han gjorde idag är han en av våra absolut mest frustrerande spelare, men han måste tillåtas att ha sådana här matcher emellanåt. Vår offensivt bästa spelare idag var Anthony Martial, av anledningen att han hotade Arsenals försvar på egen hand med små fina dribblingar in i straffområdet.

Men nu till min poäng. När tre av våra fyra spelare har sämre matcher ska en offensiv speluppbyggnad och struktur kunna skänka den trygghet som krävs. En väl inpräntad idé i anfallsspel ska kunna släta över sämre individuella prestationer, då varje spelare ska kunna veta vilka löpningar som ska tas och vad som ungefär ska hända när en viss spelare har bollen.

Ett steg framåt, två steg bakåt är säsongens utvecklingsmelodi.

Köpa en defensiv mittfältare

Vi gick in i den här säsongen med minst en defensiv mittfältare kort. Med Fred som ett osäkert kort, Pogba som vill bort, Matic som helt har stagnerat och McTominay som är en fullt användbar truppspelare i de flesta lagen i världen, men är ingen världsklassmittfältare.

Nu ska Paul Pogba återigen ha skadat sig och blir enligt Solskjaer borta några veckor till. McTominay sägs vara borta i några månader och nu står vi här med egentligen bara två defensiva innermittfältare . Fred och Matic är en duo som inte riktigt fungerar. James Garner har inte Ole Gunnar Solskjaers förtroende, därför räknar jag inte ens upp hans namn och Andreas Pereira är inte tillräckligt bra för en defensiv mittfältsposition.

Solskjaer har tidigare sagt att man inte kommer värva spelare i januari som man i normala fall inte skulle värva i ett sommarfönster. Det är en klok och sund åsikt, men nu behöver man frångå det tänket.

Oavsett om det är ett lån från någon utfryst spelare i Barcelona eller Juventus, eller ett köp med en utfyllnadsspelare som inte har någon långvarig framtid i Manchester United. Minst en defensiv mittfältare behövs nu. Och det är en panikåtgärd som skrivs upp på klubbledningens nota.

Är Shaws tid förbi?

Embed from Getty Images

Vi har väntat och väntat på att Luke Shaw ska hitta den formen som han hade i början av van Gaals andra säsong innan han bröt benet. Men utav det syns ingenting, och nu har han fått sina chanser. Vi kunde avfärda Mourinhos säsonger på grund av den oviljan Mourinho själv hade mot Shaw.

Men under Ole Gunnar Solskjaer har Shaw fått chansen och egentligen aldrig tagit den. Vi har inte sett någonting utav de tendenser som gjorde han till en av världens mest spännande unga ytterbackar.

Ett talande exempel på det han har tappat är med cirka tio minuter kvar av matchen, en spelare i United har bollen längs vänsterkanten och väntar på att Shaw ska ta en offensiv löpning och sedermera slå ett inlägg. Shaw lunkar runt lite bakom och gör en halvhjärtad satsning framåt och anfallet försvinner.

Och då har vi inte ens nämnt den uppvisningen Nicolas Pepe hade med Shaw under matchen.

Nu borde både Brandon Williams och Ashley Young bara kliva förbi Shaw i kön.