Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Då var vi där igen då. Efter två godkända insatser på raken störtdök Manchester United borta mot Arsenal på nyårsdagen. En första halvlek som var om möjligt än uslare än den mot Watford gjorde att inte mycket stod att rädda efter paus. Både spelarnas insatser och Ole Gunnar Solskjaers coachning måste ifrågasättas efter en match som kunde och borde ha gett oss det behövliga hänget på en fjärdeplats. 

Chelsea, Tottenham och Wolverhampton bjöd in Manchester United i racet om den sista Champions League-platsen med sina poängtapp tidigare under nyårsdagen. Manchester United verkade å sin sida inte ha vaknat efter en sen, blöt, krogkväll och stod för en fruktansvärd insats borta mot Arsenal. Två raka segrar mot Newcastle och Burnley hade gett oss visst hopp inför mötet på Emirates, men 2-0-förlusten blev ytterligare ett kvitto på att detta United absolut inte går att lita på.

Mycket kan och måste ifrågasättas. Först och främst handlar det förstås om spelarnas insats och inställning. Det syntes från första minuten att det här skulle bli en jobbig tillställning. Det fanns ingen rörlighet på vare sig mittfält eller anfall medan Arsenal och en pånyttfödd Nicolas Pepe hade show med Luke Shaw. När sedan backlinjen som helhet valde att agera statister med Harry Maguire som dirigent på 1-0-målet var det rätt uppenbart att det inte skulle bli någon poäng.

Ole Gunnar Solskjaer hade, än en gång, valt att bänka Mason Greenwood. Han valde också tre försvarsspelare på bänken och han valde Juan Mata framom Angel Gomes. Med tanke på att han inte heller agerade med byten redan i paus (han kunde ha gjort en Frank Lampard och bytt före paus också) måste man än en gång ifrågasätta dels hans taktiska kunnande men också hans feghet då det kommer till att förändra.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Släpper in två av fyra avslut på mål. Kunde inget åt någotdera målen men kunde också ha släppt in ett tredje.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Har defensiva problem på allvar för första gången i Unitedkarriären. Mötte Sead Kolasinac och då borde det ha sett bättre ut än så här. Mycket bättre. Kom inte fram alls offensivt heller.

Harry Maguire: 4

Nej du, Harry. Det här höll inte, inte alls. På tok för trög, långsam och obeslutsam. Upphäver offsiden på 1-0-målet på ett sätt som inte är acceptabelt på någon nivå. Står sedan helt fel resten av matchen.

Victor Lindelöf: 5

Är väl inte jättemycket bättre än Maguire, men gör inte de där synliga avgörande misstagen. Får bollen olyckligt på sig innan Sokratis rakar in 2-0-bollen före paus. Lider av att inte ha en stabil kollega jämte sig.

Luke Shaw: 3

Något oklart exakt var man ska börja. Luke Shaw har inte känts som en spelare för Manchester United i år och efter onsdagskvällens katastrof är det uppenbart att han inte ska vara det. Totalt ute på sjufamnars vatten mot Pepe. Så långsam, så långsam. Att Brandon Williams inte fick komma in istället är ett hån mot Williams. Ett stort hån.

Nemanja Matic: 4

Utbytt 81′. Fick spela 81 minuter. Åttioen minuter. Det var åttioen minuter för mycket det. Matic var okej mot Burnley senast, men nu fanns det absolut ingen luft i serben. Det fanns ingenting.

Fred: 5

Det är i matcher som den här som Fred borde kunna ta det där extra klivet. Han gör det inte, åtminstone inte än. Försöker sätta viss fart på det centrala mittfältet men kör allt som oftast fast i en kompakt hemmamur.

Marcus Rashford: 5

Marcus Rashfords omvandling från talang till storstjärna pågår. Det blev tydligt mot Arsenal. Hade en pigg intention i början av matchen, men såg ut att trampa i sirap på sin kant resterande minuter. I nivå med laget i stort, och ska man ha en status som storstjärna ska man inte vaggas in för mycket i omgivningen.

Jesse Lingard: 2

Utbytt 58′. Varför startade han? Varför byttes han inte ut tidigare?

Daniel James: 5

Utbytt 58′. Offrades i andra halvlek. Fick en del stryk i första och kom inte till sin rätt, men likväl oklart om det var rätt byte att göra. Inne i något av en vintersvacka.

Anthony Martial: 5

Höjer sig något under avslutande delen av matchen, men på det stora hela inte bra alls. Utgör inget reellt hot mot en svag mittbacksduo även om han inte får det understöd han är beroende av. Såg håglös ut.

Andreas Pereira: 6

Inbytt 58′. Godkänd? Ja, med mycket darr på ribban. Gjorde skillnad då han kom in även om referenspunkten hette Jesse Lingard. Ytterst märkligt att han bänkades med tanke på de senaste insatserna.

Mason Greenwood: 5

Inbytt 58′. Gör för en gångs skull ingen avgörande skillnad när han väl kommer in. Tog avslut, men det var också allt.

Juan Mata: N/A

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Tack och lov.