Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi måste spela bra, prestera och åka dit positiva

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför lördagens FA-cupmöte med Wolverhampton. Bland annat behandlades Paul Pogba, skadeläget i stort och Mason Greenwood. Givetvis  dök det även upp en fråga om januarifönstret.

Avslutningsvis får ni givetvis möjlighet att läsa om det senaste på nyhetsfronten – vilket för dagen är tämligen skralt.

Solskjaers presskonferens

Inför morgondagens (lördagens) FA-cupmatch mot Wolverhampton på bortaplan har Ole Gunnar Solskjaer mött media för att svara på frågor. Här bjuds ni på en rätt matig sammanfattning.

Om Paul Pogba…

“Då kör vi… FA-cupens tredje omgång och ni pratar om Paul (Pogba) igen. Paul kom tillbaka efter en längre tids frånvaro, två matcher, kunde inte åka till Burnley, kände att ankeln var öm. Vi skannade den och det är inte samma skada, det är en annan skada.

“När du får skanningen konsulterar du med din egna medicinska personal också precis som jag gjorde, du vill ha den bästa andrahandsåsikten och rådet var att göra det (operera). Det är inte en stor en och troligen, som jag sa, tre eller fyra veckor”, säger United-tränaren.

Solskjaer förklarade också sitt uttalande om att fransmannen skulle opereras på grund av sina egna rådgivare.

“Det är nog på grund av min dåliga engelska. Du har ditt egna folk som du litar på och pratar med. Jag hade mitt folk i Norge och Sverige som jag pratade med, och Paul har folk som han litar på.”

Om januarifönstret…

“Vi tittar fortfarande och som jag har sagt så många gånger har vi våra egna transfermål om de blir tillgängliga, och om det är något som vi vill göra och de rätta spelarna inte finns där, då finns de inte där.”

Om skadeläget inför Wolves…

Solskjaer berättar att Paul Pogba missar matchen. Detsamma gäller Axel Tuanzebe, Eric Bailly, Marcos Rojo och Tim Fosu-Mensah som alla ännu inte är redo – men närmar sig. I övrigt finns det några sjukdomar i truppen, “vilket är normalt vid den här tidpunkten”, så vi får helt enkelt se vilka som är redo för spel.

Om laget mot Wolves…

Solskjaer bekräftar att Sergio Romero och Mason Greenwood båda kommer att starta matchen. Om den sistnämnda säger han följande:

“Vi kommer bara att fortsätta ge honom mer och mer tills han är regelbunden (i lagtet), för det kommer att hända. Han har växt massor, fysiskt och mentalt robust, som du förväntar dig från en 18-åring. Han har haft tolv månader med oss nu, han har växt i självförtroende och prestation. Han har gjort det bra, han har spelat många ligamatcher och gjort det bra.”

Embed from Getty Images

Om matchen i sig…

“Vi måste spela bra, prestera och åka dit positiva, för vi vill ha en reaktion.”

Om Jimmy (James) Garner och Dylan Levitt…

“Vi har haft några ynglingar som har gjort det bra. Jimmy, Dylan, men de har varit skadade och sjuka så de har tappat lite av fotbollen det senaste. De håller just på att komma tillbaka och jag tror att vi kommer få se Jimmy på måndag med reservlaget.”

Speldatum bekräftat

Uniteds U18-lag ska möta Norwich i FA Youth Cups fjärde omgång. Den matchen har nu schemalagts till den 21 januari, på Carrow Road.