Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Winks i januari?; Dubbla priser till Rashford; Fojticek återvänder

Embed from Getty Images

Det är tisdag och det är matchdag. Det betyder ett rätt tidigt nyhetssvep. I det hittar vi bland annat spekulationer kring Harry Winks och Dean Henderson men också ett litet prisregn över Marcus Rashford. Därtill noterar vi att Alex Fojticek är tillbaka i reservlagets led, vilket kan öppna upp för en viss rotation bland målvakterna där i januari.

Winks ett alternativ i januari…

David Ornstein, till vardags en hyfsat pålitlig journalist, skriver i sin helgkolumn på The Atheltic att Tottenhams mittfältare Harry Winks är en av spelarna som Manchester United överväger under transferfönstret i januari månad. Winks, som blir 24 i början av februari, verkar ha tappat i rang sedan José Mourinho tog över Tottenham och får sporadiskt med speltid i nuläget. Winks ska också vara en av spelarna som Manchester City överväger som ersättare för en åldrande Fernandinho. Ornstein menar dock att City inte har någon brådska att handla i januari och att en affär därför troligen får vänta till sommaren.

Embed from Getty Images

…och Henderson ett i sommar?

I samma artikel som ovan så spinner Ornstein vidare på ett spår som kollegan Laurie Whitwell dragit upp. Det handlar om huruvida Dean Henderson verkligen har en framtid i Manchester United. Enligt artikeln så ska Ole Gunnar Solskjaer vara villig att göra Henderson till en reell utmanare till David de Gea i sommar, förutsatt att Henderson vill det förstås. Engelsmannen har imponerat stort under sin första Premier League-säsong med Sheffield United och väldigt lite talar för att han skulle ha gjort en sämre höst än De Gea gjort. Det som skulle tala emot att Henderson ersätter Sergio Romero som Uniteds reservkeeper är förstås speltiden.

Som utlånad till Sheffield United har Henderson spelat så gott som alla seriematcher de senaste 18 månaderna. I United skulle han få spela på större scener samtidigt som det inte finns någon garanterad speltid att hämta om De Gea är kvar i klubben. Ett lyxproblem i sig för Manchester United då Romero på intet sätt är någon dålig målvakt och då Matej Kovar växer till sig rejält i reservlaget.

Embed from Getty Images

Rashford bäst i december

Marcus Rashford har, föga överraskande, utsetts till månadens spelare i Premier League för december.

Ungefär lika överraskande var det då att han också blev klubbens bäste spelare för samma tidsperiod.

Chong nominerad

Då vi ändå är inne på priser och utmärkelser så kan vi konstatera att Tahith Chong är nominerad till att bli reservligans bäste spelare i december. Chong har gjort en mycket stabil första halva av säsongen i reservlaget men inte fått det att lossna med seniorerna. Holländaren kommer, gissningsvis, att gå på lån i januari.

Alex Fojticek åter i Manchester

Den observante tv-tittaren noterade kanske att Alex Fojticek satt på reservlagets bänk borta mot West Ham igår. Inget konstigt i sig, Fojticek har under hösten haft möjlighet att dubblera med reserverna och spel i Stalybridge Ceitlc dit han varit utlånad. Det som varit lite märkligt har varit att det inte stått entydigt klart hur lång utlåningen skulle vara. Stalybridge hävdade i höstas att kontraktet gällde till och med den 5 januari medan United hävdade att det handlade om ett säsonglångt lån.

I MUTV:s sändning igår, och i Stalybridges matchrapport från i lördags, meddelades det dock att lånet nu är avslutat och att Fojticek återvänt till Manchester. Det kan i sig tyda på att Matej Kovar, som varit förstekeeper i reservlaget hittills denna säsong, kan vara på väg ut på lån. Fojticek kan också anses vara för bra för att spela med reserverna och kan också han tänkas gå på lån igen då det ändå finns målvakter som Lee Grant, Paul Woolston och Jacob Carney att tillgå.

Embed from Getty Images