Maguire skadad; Young nära Inter; van de Beek till United?

Nyhetssvepet börjar med skadenyheter. Går sedan vidare till Antonio Conte försöker locka till sig Ashley Young, vidare i Silly Season att United är ute efter van de Beek. Det hela avslutas med ett fastställande av speldatum. 

Maguire blir borta en längre tid

Den uppmärksammade kunde se Harry Maguire halta lite då och då i FA-Cupmötet mot Wolverhampton, men spelade vidare. Han kunde i den förnedrande matchen mot Manchester City inte medverka och nu menar The Telegraph att mittbacken blir borta en tid då han är höftskadad.

Det är ännu inte klart exakt hur länge Maguire blir borta från spel, men både Diogo Dalot och Axel Tuanzebe som dragits med liknande skador har blivit borta i några månader.

Maguires skada kommer väldigt olägligt då Victor Lindelöf och Phil Jones just nu är de enda två mittbackarna i seniortruppen som är friska. Marcos Rojo, Axel Tuanzebe och Eric Bailly saknas fortfarande på grund av skador.

Young är nära Inter

Enligt samstämmiga rapporter verkar Antonio Contes Inter vilja ha Ashley Young. Vi kan tolka att informationen stämmer då både Simon Stone från BBC och Fabrizio Romano går ut med informationen.

Då Youngs kontrakt går ut till sommaren har han nu rätten att prata med andra klubbar och Antonio Conte ska verkligen vilja ha Uniteds lagkapten Young till Inter som utmanar om scudetton i Italien.

34-årige Young kom till Manchester United från Aston Villa 2011 och har varit ut och in i laget under många av dessa säsonger, och är en av dem som har fått motstå allra mest kritik från supportrar och media.

Ole Gunnar Solskjaer sa efter efter debaclet mot City följande om tajmingen att prata om Ashley Youngs vara eller icke vara.

”Det här är inte rätt tid att prata om det. Vi kan inte försvaga oss, vi behöver förstärka laget om någon rörelse i truppen kommer ske”. 

United är ute efter van de Beek

Donny van de Beek, Ajax 22-årige mittfältare är på Ole Gunnar Solskjaers radar. Det var Mark Ogden på ESPN först ut att rapportera och sedan hakade The Telegraph på med egna uppgifter i frågan.

Rapporterna menar att United överväger att göra ett försök att värva mittfältaren som var en stor del av Ajax succésäsong i Champions League förra säsongen och värderas till ungefär 50 miljoner pund av holländarna.

Solskjaer och klubbledningen ska ha en tro att van de Beek både kan tillföra någonting på lång- och kort sikt. Förhoppningen är då att han ska bidra med mer kreativitet till mittfältet.

Lite längre ner i The Telegraphs artikel kommer det lite mer information om Silly Season. Emre Can ska vara öppen för att flytta till United, trots sina kopplingar till Liverpool. Jadon Sancho är fortfarande på radarn och beräknas kosta 100 miljoner pund att köpa loss i sommar.

Bland utgående spelare nämns det att Nemanja Matic verkar vara kvar över januari, på grund av skadeproblemen och den tunna truppen.

Speldatum fastställt

Som bekant blev det 0-0 borta mot Wolverhampton i FA-Cupen och då väntar det omspel. Den kommer att spelas på Old Trafford onsdagen den 15 januari, med starttid 20:45 svensk tid.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS