Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Cameron Borthwick-Jackson återvänder till Manchester United

Embed from Getty Images

Cameron Borthwick-Jacksons lånesejour i Tranmere avbryts och spelaren återvänder till Manchester. Det föga överraskande beskedet kommunicerade klubbarna ut under torsdagen. 

Cameron Borthwick-Jackson anslöt till League One-klubben Tranmere på lån i början på september. Tanken var att ytterbacken skulle stanna i Birkenhead säsongen ut. Efter en misslyckad höst rent spelmässigt och skadebekymmer under december bryts nu låneavtalet och spelaren återvänder till Manchester. Det blev totalt sex framträdanden för ”CBJ” i den blåvita tröjan och därmed ännu en lånesejour som gick i stöpet.

Borthwick-Jackson har tidigare varit utlånad till Wolverhampton, Leeds och Scunthorpe med tämligen magra resultat som följd. Borthwick-Jackson, som fyller 23 år den 2 februari, fick chansen i seniorlaget under år 2015. Någon bestående del blev han dock aldrig och hans kontrakt med United går ut till sommaren. Lånesejouren i Tranmere kunde och borde ha varit en möjlighet till synlighet och ökat intresse på marknaden, men nu får Borthwick-Jackson börja om från tämligen tomt bord.

Spelaren har, sedan början på december, rehabiliterat en höftskada på Carrington och någon prognos för den finns inte att tillgå. Det troliga nu är att Borthwick-Jackson går på lån säsongen ut för att därefter lämna permanent i sommar.