Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Bruno Fernandes allt närmre United

Embed from Getty Images

Under sommaren 2019 rapporterades det flitigt i media, så väl från portugisisk som viss engelsk, att Bruno Fernandes var på väg till Manchester United. Så blev inte fallet – vilket nog alla har koll på. Nu, de senaste dagarna, har det hela hettats upp igen. Och det ordentligt.

Under det senaste dygnet har mycket skett. Det började med att portugisisk media, i form av Record, under fredagen hävdade att Ole Gunnar Solskjaer och Mike Phelan varit på plats i Portugal för att se Bruno Fernandes spela i matchen mellan Sporting och Porto. Något som SportWitness har översatt. Även The Athletic hakade på samma linje. På presskonferensen förnekade sedan Ole Gunnar Solskjaer inte att de skulle ha varit där.

Under fredagskvällen fortsatte ryktena att trilla in, och det från flera trovärdiga källor. Under en 30-minutersperiod rapporterade samtliga relevanta tidningar i Portugal att Sportings president skulle vara i England för samtal med United om en övergång. Inklusive landets public service-bolag, RTP, som ska vara mycket trovärdiga enligt ”de som har koll”.

En stund senare hakade även brittisk media på, i form av en tweet från BBC-reportern Richard Askam. Något som BBC:s Simon Stone, kanske den mest trovärdiga när det kommer till United, delade från sitt konto och sedan pratade om i livesänd radio. Även Sky Sports var inne på samma tema, och körde ut ett fyra minuters långt videoklipp om det hela i sina kanaler.

Enligt flera rapporter, bland annat från Paul Hirst på The Times, ska Sporting ha velat kräva in en summa på 65 miljoner pund i somras. Nu, en halv säsong senare, ska de istället kunna tänka sig att gå med på en deal runt 55 miljoner pund. En summa som United anser mer rimlig. Anledningen till det sänkta priset ska, enligt flera rapporter, vara att klubben är i behov av pengar.

Det ska även tilläggas att det har diskuterats, främst i portugisisk media, om möjliga spelare som skulle kunna gå i motsatt riktning. En som nämnts är Marcos Rojo, som ju kom till United från just Sporting. Detta har det däremot varit betydligt färre rapporter om och ska därför inte tas på för allt stort allvar, ännu.

Avslutningsvis vill vi även tillägga att Sporting ska spela match klockan 21.30 ikväll mot Vitoria Setubal. När gårdagens matchtrupp presenterades stod Bruno Fernandes med. Det kan definitivt vara värt att hålla ett öga där, för att se om han spelar (vilket han mest troligt gör) och i så fall hur han agerar efter matchen. Får vi ett farväl, eller är det för tidigt för något sådant? Det återstår att se.

Vi bör givetvis alltid ta den här typen av uppgifter med en viss nypa salt. Inget är någonsin klart förrän en spelare är presenterad med full United-mundering och allt därtill. Men visst är någonting i görningen här. Ingen rök utan eld, som det så finurligt brukar heta.