Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bruno Fernandes fortsatt het; Luke Shaw till Leicester?; Young lämnar snart?

Embed from Getty Images

Det är måndag och en ny, fulltecknad, vecka är igångsparkad. På onsdag kommer Wolverhampton till Old Trafford för omspel i FA-cupen. I väntan på den matchen betar vi av lite nyheter. Det mesta kretsar kring en viss Bruno Fernandes medan det också finns lite småplock om Luke Shaw och Ashley Young att tillgå. 

Dagens Bruno

Bruno Fernandes är fortsatt det hetaste transferryktet som omger Manchester United, detta efter att vissa mindre trovärdiga kanaler under söndagens sena timmar basunerat ut att affären är klar. Det enda som får sägas vara klart är att ryktena inte avtar och Sport Witness gör sitt bästa i att samla ihop den samlade skörden denna måndag. Tror man portugisiska Record som menar att parterna är kvar kring förhandlingsbordet men att huvuddragen är klara. Fernandes ska kunna presenteras denna vecka och det talas om en övergångssumma kring 60 miljoner euro. Utöver den summan ska det finnas ytterligare 10 miljoner och/eller en spelare att hämta för Sportings del. Marcos Rojo nämns som den potentiella spelaren.

O Jogo är inne på samma spår då det rör en eventuell övergångssumma, men hävdar också att Sporting kan tänkas vilja ha 70 miljoner euro även om Rojo inte inkluderas i affären. Tidningen menar att inga personliga detaljer med spelaren är klara men att en lön kring 4-5 miljoner euro i året kan komma på tal.

A Bola, som vi sedan tidigare inte håller som särdeles trovärdiga, menar att en övergång kan presenteras under måndagen eller imorgon tisdag. Fernandes medverkan i derbyt med Benfica på fredag ska vara upp till United att avgöra.

Samuel Luckhurst på Manchester Evening News försöker sig på en egen artikel som i sig inte innehåller något någon annan inte sagt. Det som skiljer sig här är att Luckhurst spekulerar i en övergångsskumma kring 50 miljoner pund.

Jamie Jackson på The Guardian, som i normala fall brukar veta vad han talar om, menar att United nog är intresserade och att man kan tänka sig ett bud på 60 miljoner pund. Dock indikerar inte Jackson att förhandlingarna skulle vara särdeles långt gångna, om ens påbörjade.

Embed from Getty Images

När vi är inne på mer seriösa journalister så kan vi väl slänga in lite från James Ducker också? Jadå. Ducker menar att Fernandes meddelat Sporting Lissabon att han kan tänka sig en övergång om klubbarna bara kommer överens. Klubbarna ska ha mötts på Uniteds Londonkontor i fredags och portugisernas president Frederico Varandas ska ha återvänt ”positiv” till Portugal. Sportings värdering av spelaren ska ha legat kring 80 miljoner pund medan Uniteds ska ligga kring 50. Återstår då att se om parterna kan enas någonstans mittemellan.

BBC:s Simon Stone kompar Ducker men menar att det inte finns några garantier.

Shaw intresserar Leicester

Luke Shaw har väl, om vi är helt ärliga, inte gjort många glada den gångna säsongen. Vänsterbacken har haft enorma problem att leverera på högsta nivå efter sitt benbrott år 2015 och har fått se sig utmanad på allvar av Brandon Williams denna säsong. Intresse för spelaren verkar det dock finnas, i alla fall om vi tror Leicester Mercury (eller Mirror, beroende på hur man ser det). Leicester löper risk att tappa Ben Chilwell till Chelsea och ska därför ha hört sig för om möjligheterna att värva in Shaw som ersättare. 24-åringens kontrakt med United sträcker sig över säsongen 2022/23 och då finns det dessutom en ettårig klausul inbakad från klubbens sida.

Embed from Getty Images

Young lämnar snart?

En ytterback det talats betydligt mer om den senaste tiden är Ashley Young. Surret i lördags gjorde gällande att Young vägrade spela mot Norwich (det var väl ytterst oklart om han gjort det även om han inte vägrat) som ett led i att han vill genomföra en övergång till Inter. Ole Gunnar Solskjaer å sin sida menade efter matchen att Young var sjuk och därmed inte med i truppen. Sport Witness, som refererar till Gazzetta dello Sport, hävdar å sin sida att en övergång till just Inter bara är dagar bort. United ska ha gett grönt ljus för en övergång och det hela kan tänkas presenteras under onsdagen eller torsdagen. Vi får väl se.

Embed from Getty Images

Ny PR-rådgivare anställd

Manchester United har anställt en ny PR-rådgivare. Det handlar om Neil Ashton som lämnar The Sun (ja, tidningen) för tjänsten ifråga. Ashton kommer att rapportera direkt till Ed Woodward och har en bakgrund hos Daily Mail och Sky Sports. Ashton driver bolaget Ashton Media Group där United sägs vara enda kund (fattas bara annat) och fanns med på Ole Gunnar Solskjaers presskonferens efter 4-0-segern mot Norwich i lördags.

Den här dagen…

…för sex år sedan sänkte Robin van Persie Liverpool.

https://twitter.com/United_Memories/status/1216634722480197635