Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Inga uppdateringar om transfers

Solskjaers presskonferens

Som vanligt höll Ole Gunnar Solskjaer presskonferens inför en match. Denna gången inför den tredje omgången omspel mot Wolverhampton Wanderers i FA-Cupen. Det var dåligt med uppdateringar om nyförvärven. Solskjaer resonerade även lite runt anfallarna i truppen och vi får reda på att U23 kommer spela en träningsmatch inför stängda dörrar under tisdagskvällen.

Här är det viktigaste Ole Gunnar Solskjaer hade att prata om under första halvan av presskonferensen.

  • Har inga uppdateringar om transfers. Kommer berätta om det händer något.
  • Solskjaer vill att man tar det lugnt med Greenwood, då han får en fråga om en eventuell medverkan i Englands EM-trupp.
  • Solskjaer vill inte ha någon credd för att anfallarna gör mer mål än någonsin.
  • Kommer få se mer av anfallarna i framtiden.
  • Reserverna har match under tisdagskvällen och Bailly kan vara tillbaka i helgen mot Liverpool. Förhoppningsvis spelar han 90 minuter med reserverna ikväll.
  • Ashley Young kommer inte medverka mot Wolverhampton. (Inga motfrågor ställdes där..)
  • Bägge lagen vill gå vidare och den här turneringen drömmer alla om att vinna.
  • 14:e matchen på 45 dagar och det kommer bli 18 matcher på mindre än 60 dagar efter den här månadens slut, vilket är fysiskt och psykiskt utmanande.
  • Mitt fokus ligger på det som händer på planen, inte det ekonomiska. Vi får uppbackning från ledningen om det krävs.

Presskonferensen finns i skrivande stund endast att få tag på via MUTV. Så fort den läggs ut på Youtube kommer artikeln att uppdateras. Andra delen av presskonferensen kommer under 23:30 svensk tid ikväll.

Fernandes närmar sig

Vi börjar med den mest trovärdiga källan, Simon Stone på BBC. Han menar att Manchester United och Sporting Lissabon ännu inte kommit överens, men att de har suttit ner och diskuterat vid ett klassiskt förhandlingsbord. 25-årige Bruno Fernandes vilja ska vara att gå till Manchester United. Enligt Stone värderas Fernandes till 60 miljoner pund.

The Times är inne på samma spår som BBC och menar att Ed Woodward har träffat Sportings president Frederico Varandas på Manchester Uniteds kontor i London. Klubbarna ska ännu inte kommit överens om vad Fernandes är värd, men The Times är också inne på att Fernandes vill gå till Manchester United.

The Telegraph kommer med liknande uppgifter som de tidigare medierna, men med mer detaljer. Ed Woodward och Matt Judge, chef för företagsutveckling i Manchester United var som tidigare rapporterat i London för att förhandla. Superagenten Jorge Mendes sägs vara med och förhandla för att få fram en deal. Till en början sägs Sporting vilja ha haft 68,5 miljoner pund, men United sägs värdera Fernandes till 50 miljoner pund.

En öppning för Uniteds del sägs vara att Sporting har ett stort behov av pengar då man sitter i lite av en ekonomisk knipa. Tidningen menar också att Sporting har en vilja att få tillbaka Marcos Rojo, som lämnade Sporting 2014. Men då Rojo har 18 månader kvar på kontraktet kan det bli en för dyr affär för den portugisiska klubben.

Närmaste dygnen avgörande för Young

Som ni alla vet ryktas Ashley Young till Inter och det verkar mer eller mindre klart att han kommer lämna Manchester för Milano. Frågan är bara när? Om det ska ske redan i januari är de närmsta dygnen oerhört viktiga.Det menar i alla fall Simon Stone på BBC.

United rasar på ekonomisk lista

Deloitte Football Money League är en relativt viktig ekonomisk studie och United är på en tredjeplats i världen med en inkomst säsongen 2018-19 på 627,1 miljoner pund. Det kan låta mycket, men faktum är att United redan nu med all säkerhet kommer falla nästa år och man kommer då hamna på den lägsta positionen i Money League som man någonsin har gjort och man riskerar att inte längre vara nummer ett i England.

För er som vill läsa mer Deloitte Football Money League kan jag rekommendera en artikel på BBC. 

För att läsa hela rapporten kan ni läsa den genom Deloittes hemsida.

Domare utnämnd till matchen mot Liverpool

På söndag möter Manchester United Liverpool på bortaplan. Huvuddomare blir Graig Pawson. Fjärdedomare blir Jonathan Moss och den som ska hålla koll på millimeteroffsiden i VAR-rummet blir Paul Tierney.

Craig Pawson har dömt 11 Premier League matcher under och visat upp 46 gula- och ett rött kort.

Embed from Getty Images

Juniormatch flyttad

Manchester United U18:s match mot Liverpool är flyttad på grund av medverkan i FA Youth Cup. Nu har ett datum utannonserat och det blir lördagen 11:e april.