Förändringar i Champions League?; Dagens Fernandes

I dagens nyhtessvep kan ni läsa om ett par eventuella förändringar i Champions League, men som inte lär träda i kraft förrän om ett par år. Så här i transfertider blir det dessutom fokus på Bruno Fernandes och hans förmodade flytt till Manchester United, som påstås krypa allt närmare. 

Förändringar i CL – så påverkas de engelska klubbarna

Det är The Times som under dagen har skrivit om att Champions League i framtiden kan komma att innebära fler matcher för de deltagande lagen. Från UEFA:s och European Clubs’ Associations (ECA) håll kommer uppgifter om att man planerar att lägga in ytterligare fyra matcher i turneringen, men var de i sådan fall skulle placeras in i kalendern framgår ännu inte. Eventuellt kan gruppspelet förändras, alternativt kommer ett slags mindre gruppspel läggas in innan slutspelet börjar.

Vad innebär då detta? För engelska klubbar som deltar i turneringen kan en inhemsk cup som Ligacupen exkluderas för de involverade klubbarna. Vilket i förlängningen skulle innebära att toppskiktet i ligan inte kommer spela Ligacupen.

Vidare till förslaget om fyra extra matcher skulle det öppna upp för möjligheten att ha åtta grupper med sex lag i varje, istället för fyra, som det är i dagsläget. Även sex grupper med sex lag sägs vara ett förslag. Detta alltså för att göra plats åt de fyra extra matcherna.

Ytterligare sägs man planera för att de sista fyra lagen som är kvar i turneringen automatiskt ska kvalificeras till gruppspelet säsongen därpå, oavsett vilken position man slutar på i ligaspelet.

Om dessa eventuella förändringar blir verklighet kommer vi dock få vänta till 2024.

United överens med Fernandes?

Bruno Fernandes ser ut att krypa allt närmare en flytt till Manchester United och nu kommer dessutom rapporter som indikerar att spelaren själv ska vara överens om ett kontrakt med United, bland annat James Ducker på The Telegraph.

Ännu har alltså inte klubbarna nått en överenskommelse, men i och med de massiva skriverierna den senaste veckan, är det troligtvis bara en tidsfråga innan klubbarna kommer fram till ett avtal. Ducker menar att United ska ha varit villiga att betala £50 miljoner för 25-åringen, men där Sporting ska ha krävt uppemot £70 miljoner. Den portugisiska ligafyran sitter dock i en pressad ekonomisk situation och lär därför vara villiga att gå med på mindre.

Det diskuteras även huruvida United kan tänkas släppa spelare i motsatt riktning. Bland annat har Joel Pereira erbudits, något Sporting har avvisat. Även Marcos Rojo har varit på tapeten, vilket i sådana fall skulle innebära en återkomst för argentinaren, men Solskjaer sägs inte vilja släppa några spelare innan nya har kommit in.

United behov av att värva har varit påtaglig under hela säsongen och med tanke på att spelare som Paul Pogba och Scott McTominay fortfarande saknas, minskar såklart inte behovet. Under gårdagen skadade sig dessutom Marcus Rashford (oklart hur länge han kan tänkas bli borta), vilket också gör att argumenten för att förstärka offensiven blir allt rimligare.

I övrigt

När vi ändå är inne på transfermarknaden passar vi även på att uppmärksamma Ashley Youngs situation, där det sägs att han fortfarande är hoppfull om en flytt till Serie A och Inter. Detta trots att Milano-klubben nyligen förstärkt på ytterbackspositionen i form av Leonardo Spinazzola från Roma. Dörren kan dock öppnas igen för 34-åringen då Inter sägs vara villiga att släppa en av sina nuvarande ytterbackar.

Youngs kontrakt med United går ut till sommaren och sägs inte vara intresserad av att diskutera en förlängning.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS