Ledningen backar Solskjaer; Chong väntas lämna; Övrig silly

Manchester United förlorade som bekant gårdagens hemmamöte med Burnley med 2-0, vilket satte igång ett drev, inte minst på sociala medier om vad klubben bör göra härnäst. Det vi kan konstatera är i alla fall att ledningen tycks ha Ole Gunnar Solskjaers förtroende. Vidare blir det fokus på Tahith Chongs vara eller icke-vara i United, samt lite annat sillyrelaterat.

Solskjaer har fortsatt förtroende

Inför gårdagens match hade United ett ypperligt läge att haka på i kampen om Champions League-platserna till nästa säsong, men när slutvisslan ljöd stod Burnley som segrare och United med svansen mellan benen. Efteråt höjdes givetvis röster lite varstans, där det bland snackades om huruvida Solskjaer borde få gå eller inte. Nästa steg i den diskussionen handlar också mycket om vad som händer med ledningen i United, inte minst med ägarfamiljen Glazers och klubbens VD, Ed Woodward.

Enligt Sky Sports verkar hursomhelst ledningen ha fortsatt förtroende för Solskjaer och hans arbete. Man skriver att tanken på att göra sig av med norrmannen inte ens har övervägts, trots att Uniteds nuvarande poängskörd är den sämsta på över trettio år.

Återuppbyggnaden av truppen är redan påbörjad, och man är tydliga med att poängtera det faktum att det inte kommer ske en förändring över en natt. Solskjaer har också varit tydlig med att man försöker stärka laget och få in nya spelare, om de finns tillgängliga och passar väl in i bygget.

I skrivande stund återstår ungefär en vecka av transferfönstret och än har United inte agerat, trots att det nog har varit läge, med tanke på utrensningen man har gjort samt de skador spelare ådragit sig.

Chong lämnar?

Embed from Getty Images

Tahith Chong har inte fått det att stämma i Uniteds A-lag den här säsongen och ryktas nu vara på väg bort för att hitta ny kraft och få fart på sin seniorkarriär.

20-åringens kontrakt löper ut i sommar och att det blir någon förlängning är det inte mycket som tyder på i dagsläget. En del i det ska har varit att Chongs agent, Erkan Alkan, förespråkat en maffig lön, med bonusar inräknat.

Men det tycks inte vara det enda problemet. Hans agent påstår också att flera ledare inom klubben ser en framtid för Chong i United, förutom Solskjaer.

”Han har en annan syn på Tahith än ledarskapet. En tränare tänker på sig själv, jag tänker på min spelare. Han [Chong[ har kommit till en punkt där han känner att han inte kommer längre. Då är det dags att blicka framåt,” säger Alkan till Votebal International, här återgiven av Sport Witness.

Klubbarna som sägs stå på rad för att få Chongs signatur är de italienska jättarna Juventus och Inter. Skulle det bli den sistnämnda klubben kan dock en utlåning bli aktuellt, beroende på huruvida Antonio Conte anser att holländaren är redo för spel i Serie A.

En liknande artikel finns även att ta del av från trovärdiga Times-journalisten, Paul Hirst, som oftast har goda ingångar i United.

Duo lånas ut

Cameron Borthwick-Jackson

Här ska vi brasklappa för den ena källans trovärdighet, men oavsett vad skriver Football Insider att Cameron Borthwick-Jackson kommer lånas ut till Oldham Athletic resten av säsongen. Borthwick-Jackson spenderade första halvan av säsongen i Tranmere Rovers, men återkallades till United för ett par veckor sedan.

George Tanner

Näste man in i lånekarusellen är Uniteds unge ytterback, George Tanner, som för närvarande är utlånad till Morecambe. Manchester Evening News rapporterar nu att 19-åringen kommer återkallas till United, för att lånas ut på nytt. Någon destination är dock inte fastställd, men det ser i alla fall ut att bli den sista lånesejouren för Tanner i United, då hans kontrakt löper ut i sommar och väntas då lämna permanent.

Några sillyrader

Till sist avslutar vi med att kort omfamna ett par transferrykten som florerar runt omkring United.

Paul Pogba

Så här säger BBC-journalisten Simon Stone gällande Paul Pogbas situation, som också innefattar Mino Raiola.

Fortsättningsvis skriver Stone:

Slutsatsen av detta är egentligen inte så mycket, mer än att Raiola vill ha en frisk Pogba och att saker och ting först då kan komma att ske.

Bruno Fernandes

Det som länge faktiskt såg ut att bli av, verkar istället inte bli av. Om vi ska tro Evening Standard är United och Sporting Lissabon långt ifrån ense om en affär för Bruno Fernandes. Enligt tidningen är det den klassiska värderingen av spelaren man inte kan komma överens om, där portugiserna uppges vilja ha £55 miljoner för sin stjärna, medan United värderar honom till £40 miljoner. Vidare skriver tidningen att man fortfarande hoppas på att få till en lösning vad det lider.

När vi ändå är inne på Fernandes-spåret kan vi även passa på att meddela vad 25-åringens agent, Jorge Mendes, har sagt om läget. Återigen är det Simon Stone som rapporterar.

Jude Bellingham

Avslutningsvis tar vi med några rader från samma Evening Standard-artikel som ovan och noterar att United hoppas kunna få till en deal gällande Birminghams succémittfältare, Jude Bellingham, 16. Enligt tidningen hoppas United att £25 miljoner ska vara tillräckligt för att få Championship-klubben att överväga en försäljning.

United sägs kunna tänka sig att låna ut Bellingham till Birmingham resten av säsongen, men samtidigt är tittar man även på att plocka in 16-åringen för att stärka truppen direkt, med tanke på det rådande skadeläget.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS