Snackisar efter Tranmere Rovers – Manchester United 0-6

Det blev en väldigt lugn historia för United mot League One laget Tranmere Rovers. Det blev en 6-0 vinst, med sex stycken olika målskyttar och Manchester United är nu vidare till den femte omgången av FA-Cupen.

En promenad i parken

Tranmere Rovers startade matchen på ett oroväckande bra sätt och såg ut att skapa problem för United de inledande tio minuterna. Det var i just den minuten som Harry Maguire valde att finta bort en motståndare och sedan stänka dit 1-0 med ett riktigt drömmål. Målet tillkom inte efter en spelmässigt briljant och noga utarbetad strategi, utan det var ett solomål signerat Harry Maguire.

Däremot var det ett mål som löste upp knutar hos ett Manchester United med ett uselt självförtroende. Det var ett mål som behövdes för att Manchester United skulle börja spela ut.

Redan tre minuter efter Maguires mål gjorde en i startuppställningen comebackande Diogo Dalot mål, även det ett väldigt vackert sådant. Och tre minuter efter det var det Jesse Lingards tur att göra mål. Hans andra mål under den här säsongen och om inte matchen var död tidigare var den definitivt död nu, vilket United utnyttjade på bästa möjliga sätt.

Man spelade av Tranmere Rovers på det sättet ett Manchester United lag ska spela av Tranmere Rovers. När till och med Phil Jones lyckades göra ett mål förstod alla som tittade på matchen att det var en ovanlig dag för Manchester United.

Ytterligare två mål följde genom Anthony Martial och Mason Greenwood och den sista halvtimmen var som ett lättare träningspass.

En ovanlig match

Förutom att det var första gången Manchester Uniteds A-lag mötte Tranmere Rovers var det också första gången någonsin som Manchester United har sex stycken olika målskyttar i en match. Det ska också skrivas in att det var det högsta antalet mål United har gjort i en match sedan man vann hemma mot Arsenal med 8-2, 2011.

Frågande till startelvan

Ja, det blev en väldigt bra utdelning till slut och ingen förutom Phil Jones haltade runt någon gång under matchen. Men det var en märklig startelva som Solskjaer ställde upp på den dåliga planen i Liverpool.

I mina ögon var det ett idiotiskt beslut att låta både Victor Lindelöf och Maguire starta då det här ska vara en match United ska vinna, även med en viss rotation i laget. Även beslutet att spela Nemanja Matic och Andreas Pereira på det defensiva mittfältet när James Garner finns och behöver speltid. Garner fick inte ens plats i den resande truppen. På samma sätt ställer jag mig frågande till varför Angel Gomes inte ens får sitta på bänken.

Vad vill United med framförallt Chong och Gomes. Menar inte att de bägge spelarna nödvändigtvis kommer bli världsklasspelare och är fullt medveten om att deras kontrakt går ut i sommar. Men väldigt märkligt att inte bägge får spela i den här typen av match, och de borde båda starta mot Tranmere. Ska de verkligen vara så pass långt ner i hierarkin?