Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Bruno Fernandes klar för Manchester United

Nu är det klart! Bruno Fernandes är en Manchester United-spelare. Häng med i den här livebloggen för alla detaljer om Uniteds senaste värvning.


Senast uppdaterad: 2020/01/30 22:21

Bruno Fernandes till Manchester United

 • Status: Klar för Manchester United
 • Kontrakt: Till 2025 plus ett optionsår
 • Övergångssumma: 46,6 miljoner pund (plus 21,1 miljoner i klausuler) (enligt BBC)
 • Född: Den 8 september 1994, i Maia, Portugal
 • Position: offensiv mittfältare
 • Tidigare klubbar: Novara (2012-2013, 21 ligamatcher/4 mål), Udinese (2013-2016, 86/10), Sampdoria (2016-2017, 33/5), Sporting CP (2017-2020, 83/39)
 • Landslag: 19 landskamper/2 mål för Portugal
 • Titlar: portugisiska cupen 2019, portugisiska ligacupen 2018 och 2019, Uefa Nations League 2019
 • Meriter: årets spelare i portugisiska ligan 2018 och 2019
Updated: 2020/01/30 18:13
 • 0
 • Share


2020/01/30 22:21
Tack för idag

Klockan börjar bli mycket och det ser inte ut att hända så myckett mer kring Bruno Fernandes ikväll, därför tackar vi för oss för idag.

Imorgon är det Deadline Day, då kommer vi ha en ny liveblogg igång i princip hela dagen, så hoppas vi att United kan jobba in ytterligare ett nyförvärv.

Tack för idag!

 • 0
 • Share


2020/01/30 21:47
Ingen Q&A än

Normalt sett vid värvningar brukar United publicera en Q&A med spelaren, detta har dock inte hänt än vilket är lite oväntat. Vi håller så klart koll på om det dyker upp något.

 • 0
 • Share


2020/01/30 20:55
Nummerspekulation

Ännu har inte United gått ut med vilket nummer Fernandes kommer bära på tröjan, så varför inte framföra några tankar, till dess att det är klart? Det här med nummer är ju ganska oväsentlig i sig, men med tanke på vilka historier olika nummer bär på i United, kan det ändå vara skoj att spekulera lite.

7 – På ett sätt passande, med tanke på att en viss portugis tidigare haft detta legendariska nummer. Men samtidigt, fallhöjden är hög. Ingen spelare efter Cristiano Ronaldo har lyckats leva upp till några slags förväntningar med detta nummer på ryggen, inte minst den senaste som bar det. Sannolikheten att Fernandes kommer bära sjuan får ses som tämligen liten. Och med tanke på att Alexis Sanchez står registrerad på Uniteds hemsida med just det numret, är nog sannolikheten snarare obefintlig än liten.

16 – Ett nummer Fernandes burit (fortfarande bär?) i det portugisiska landslaget och ett nummer som finns tillgängligt i United, detta efter att Marcos Rojo, så sent som idag lämnat United. Tidigare har även Michael Carrick burit numret. Så, varför inte?

18 – Ashley Young drog till Inter och lämnade nummer 18 efter sig. Det spekuleras i sociala medier att det kan vara detta nummer som skymtas i en video, men oklarhet råder trots allt.

11 – Kanske det mest klassiska winger-numret som finns. Fråga bara Ryan Giggs, Men den är trots allt ledig då Anthony Martial valde att gå tillbaka till sin kära nia.

Updated: 2020/01/30 20:56
 • 0
 • Share


2020/01/30 20:10
Rio Ferdinands tankar

Så här låter det när Rio Ferdinand resonerar kring Uniteds nytillskott. Låt oss säga att han är övertygad om att portugisen kommer bidra med egenskaper som har saknats på planen, inte minst i offensiv riktning.Updated: 2020/01/30 20:11
 • 0
 • Share


2020/01/30 19:55
Premiär på lördag?

Nedan avhandlade vi Europa League, men vad tror vi om Fernandes chanser att ta vara spelklar redan till på lördag,mot Wolves, på Old Trafford?

Mycket tyder på att allt kommer vara i sin ordning och att portugisen kommer hinna bli spelklar. Då är givetvis nästa fråga, tar han plats i startelvan? Tja, plockar man in en spelare för uppemot en halv miljard kronor skickar det ju en del signaler. Det finns ingen anledning att tro att Solskjaer inte skulle kasta in honom i hetluften direkt.

Mötet med Wolves blir på sätt och vis lite speciellt också, med tanke på att en annan portugis tillika superagent, Jorge Mendes, har haft en del fingrar med i spelet vad gäller Wolves satsning med, bland annat, portugiser och spelare från portugisiska ligan. Till exempel har Wolves burväktare, Rui Patricio, spelat tillsammans med Fernandes i Sporting.

 • 0
 • Share


2020/01/30 19:15
Fernandes i Europa League?

Eftersom Manchester United snart kliver in i Europa Leagues slutspel (Club Brugge), kanske en del undrar huruvida Fernandes får spela eller inte, med tanke på att han även har representerat Sporting i turneringen.

Svaret är att han har tillåtelse att spela även för United. Tidigare hette det att spelare som gjorde en transfer var ”cup tied” och att inte kunde representera två olika lag i samma turnering, under samma säsong. Den här regeln har dock UEFA slopat (gäller även Champions League), och således får vi anta att Uniteds chanser att gå långt ökar desto mer med en tillgänglig Fernandes i Europa League-truppen.

 • 0
 • Share


2020/01/30 18:40
Kort om Bruno Fernandes

Född i Maia i Portugal hösten 1994 skulle Bruno Fernandes komma att inleda fotbollskarriären i staden Porto. Först spelade han för den lilla klubben Infesta, sedan utbildades han på Boavistas akademi.

Det var dock i Italien som Fernandes karriär skulle ta fart. Sommaren 2012 blev han ungdomsproffs i Serie B-klubben Novara. Efter bara några veckor flyttades han upp till a-laget och våren 2013 spelade han till sig en ordinarie plats i laget.

Sommaren 2013 värvades han till Udinese, där han skulle komma att stanna i tre säsonger. Sommaren 2016 värvades han till Sampdoria på ett säsongslångt lån med köpobligation.

Tiden i Sampdoria skulle bli ettårig och sommaren 2017 flyttade han hem till Portugal. Den här gången till Lissabon, för spel i Sporting.

Under debutsäsongen i Portugal var han med och vann ligacupen och han utsågs till årets spelare i ligan. Även under sin andra säsong i Sporting utsågs han till årets spelare i ligan. Han hjälpte Sporting att vinna båda de inhemska cuperna.

I januari 2020 såldes han så till Manchester United.

Det var först när han hade flyttat hem till Portugal som han fick chansen i a-landslaget, med landslagsdebuten i november 2017. Han fick sedan plats i VM-truppen 2018. I juni 2019 vann han sin första landslagstitel, då Portugal tog hem den första upplagan av Uefa Nations League.

Saxat från vår rykande färska profilsida för Bruno Fernandes.

 • 0
 • Share


2020/01/30 18:18
Ole Gunnar Solskjaers kommentar

”Vi har följt Bruno i många månader och alla har varit otroligt imponerade av alla hans egenskaper och vad han kommer att ge det här laget. Viktigast av allt är att han är en utmärkt människa med en fantastisk personlighet och hans ledarskapsegenskaper är tydliga för alla att se.

”Brunos statisk för mål och assists talar för sig själv, han kommer att vara ett fantastiskt tillskott till vårt lag och han kommer att hjälpa oss jobba vidare under den andra delen av säsongen.

”Vinteruppehållet kommer vid en perfekt tid för oss för att integrera Bruno i truppen och för honom att lära känna hans lagkamrater.”

 • 0
 • Share


2020/01/30 18:11
Bruno Fernandes om flytten

”Min kärlek till Manchester United började egentligen när jag brukade se Cristiano Ronaldo spela och sedan dess har jag varit ett stort fan av den här fantastiska klubben. Att nu spela för Manchester United känns otroligt för mig.

”Jag har jobbat hårt för att komma hit och jag kan lova fansen att jag kommer att ge allt för klubbmärket för att hjälpa till att ge oss mer framgång och fler titlar.

”Jag vill tacka Sporting för allt som de har gjort för mig. Det är surrealistiskt att höra de fina orden som har sagts om mig från spelare som brukade spela för det här laget.

”Ett massivt tack till Ole och alla i Manchester United för den tillit som de har visat mig och jag kan inte bärga mig för få börja betala tillbaka för det på planen.”

 • 1
 • Share


2020/01/30 18:06
Fernandes officiellt en Unitedspelare!

Så är nu Bruno Fernandes en Manchester United-spelare. Detta bekräftar klubben på torsdagskvällen.

Den portugisiska mittfältaren har signerat ett kontrakt på fem och ett halvt år med en option på ytterligare ett år.

 • 1
 • Share