Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Marcos Rojo klar för Estudiantes

Embed from Getty Images

Det var ju bara en tidsfråga innan det skulle bli helt officiellt, men nu har vi det svart på vitt. Marcos Rojo flyttar hem till Argentina. 

Estudiantes bekräftade nyheten tidigare idag. Några timmar efter att Manchester United släppt nyheten om att man värvat Bruno Fernandes kom beskedet att man lånar ut Marcos Rojo. Uttalandet på Uniteds hemsida är synnerligen kort och det som egentligen framkommer är att lånet gäller säsongen ut och övergången ännu ska få grönt ljus länderna emellan för att helt gå igenom. United passar på att summera Rojos karriär i siffror i inlägget, något som med önskvärd tydlighet tyder på att argentinaren gjort sitt i klubben.

Unitedbekantingen Juan Sebastian Veron fungerar som klubbchef i Estudiantes som också är Rojos moderklubb. I ett inlägg på Instagram uttrycker Rojo sin glädje över att få flytta hem. Han ironiserar (?) också lite genom att använda hashtaggen #MarcosRojoYBlanco, ungefär ”Marcos Rojo är vit” att jämföra med #RojoIsRed som blev något av hans kännetecken i United.

Vi önskar Marcos Rojo lycka till!