Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nummer 18 för Bruno Fernandes

Det har cirkulerat bilder sedan igår kväll, men nu är det också bekräftat. Bruno Fernandes kommer bära tröja nummer 18 i Manchester United.

Nummer 18 är som bekant ett nummer som kommer med en enorm historia i Manchester United, en historia helt och hållet uppburen av Paul Scholes. Även om Ashley Young hade numret från 2011 till han nu lämnade för någon vecka sedan så är det Paul Scholes som är sinnebilden av en nummer 18 i Manchester United. Han bar numret från säsongen 1996/97 och fram till hans första pensionering, sommaren 2011, detta genom bland annat elva Premier League-titlar och två segrar i Champions League.

För Fernandes kändes nummer 18 ganska tidigt som det givna numret att ta över. De övriga numrena som kan ha varit aktuella har alla känts lite off. Nummer 16 i United signalerar mer av en hårt arbetande tvåvägsmittfältare tack vare Roy Keane, även om Bruno har haft numret i det portugisiska landslaget. Nummer 7 känns det som att United undviker ett tag nu, efter alla floppar det senaste, och nummer 11 skall vara en vänsterytter. Därför kändes 18 naturligt, vilket det alltså också blev.

I Sporting bar Bruno nummer 8, vilket han även gjorde ett tag i Udinese, men detta nummer bär som bekant Juan Mata. Under sitt år i Sampdoria hade han nummer 10, men även detta är upptaget då en viss Marcus Rashford kämpade för att få det.

Därför blev det det nummer 18, och varför skulle inte Bruno kunna vara den som följer i Paul Scholes fotspår som en mittfältare med fantastiska passningar och en näsa för mål.