Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Bruno är med

Embed from Getty Images

Det händer mycket kring Manchester United nu. Bruno Fernandes är klar, transferfönstret är på väg att slå igen och imorgon gästar Wolverhampton Old Trafford. Ole Gunnar Solskjaer träffade det samlade pressuppbådet under fredagen och gav sin syn på Fernandes och det rådande läget. Utöver det noterar vi att Joshua King intresserar United och att det kan komma ett bud på norrmannen än ikväll.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer fick, av förståeliga skäl, svara på frågor om Bruno Fernandes när han höll sin presskonferens inför mötet med Wolverhampton imorgon.

  • Bruno Fernandes är med i matchtruppen imorgon, om det blir på bänken eller i startelvan återstår att se.
  • Solskjaer understryker att portugisen haft ett par hektiska dagar, men att han fysiskt är i form för match.
  • Fernandes hatar att förlora och är en god ledare, det säger Solskjaer sig ha märkt under de diskussioner de haft.
  • Nemanja Matics avstängning vållar ”ett stort problem” då serben ska ersättas i elvan.
  • Marcos Rojo behöver speltid, Solskjaer är säker på att han blir väl omhändertagen i Argentina och att han kommer att ”komma tillbaka i bättre skick än han varit i”.
  • Både Angel Gomes och James Garner kommer att spela för reserverna mot Norwich på Carrow Road ikväll. ”De behöver matcher”.
  • Garner kommer att stanna och United ”kommer att ge honom chansen att utvecklas”.
  • Solskjaer tror inte på några värvningar under fönstrets sista dag. Januari är en svår månad. Det att han inte tror på någon värvning betyder inte att något inte blir av.
  • United känner Wolves bra då man mötts sex gånger det senaste året. Matchen lär inte bjuda på några överraskningar.

 

Bishop bekräftas idag?

Nathan Bishop, som tidigare i veckans ryktades in som målvaktsförstärkning, sägs enligt vissa uppgifter på Twitter ha genomfört en läkarundersökning på Carrington och även genomfört sin första träning igår. Vi väntar på en bekräftelse under dagen.

United går bet på King

Joshua King tillhörde Manchester United fram till 2013, utan att göra någon ligamatch för klubben. Sedan 2015 tillhör han Bournemouth där han står noterad för 45 ligamål på 141 matcher. Nu, under transferfönstrets sista dagar, sägs United försöka plocka in norrmanen igen. Bournemouth ska dock ha nobbat inviten, något som enligt tidningen ska ha förvånat United. King ska ha setts som ett realistiskt mål men Bournemouth, som slåss för nytt kontrakt, vill till alla pris ha kvar anfallaren.

Jamie Jackson på The Guardian menar å sin sida att United inte kommer att ge sig utan kan tänka sig ge ett förbättrat bud. Bournemouths manager Eddie Howe gav ett något svävande svar kring Kings vara eller icke vara under fredagen och möjligen kan United försöka sig på något under fönstrets sista timmar.

Matic blir kvar, trots allt?

Nemanja Matic var i höstas en spelare som de flesta räknade bort från Manchester United efter denna säsong. Nu verkar serben själv vara öppen för en förlängning, något Ole Gunnar Solskjaer också sagt sig vara. Solskjaer talade tidigare om att Matic spelade sin bästa fotboll sedan norrmannens ankomst till klubben och att han tagit stort ansvar nu när skadeläget varit prekärt. Matic själv menar att inga diskussioner ännu ägt rum och att ”livet kommer att gå vidare” om så inte sker. Att parterna är närmare varandra nu än tidigare får dock sägas vara rätt tydligt.