Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Resultat (damlaget): Reading – Manchester United 1-1

Efter en stor domarskandal fick Manchester United nöja sig med 1-1 borta mot Reading. Lauren James gav United ledningen i första halvlek men efter paus fick Fara Williams försöka från straffpunkten två gånger och andra gången lyckades hon överlista Mary Earps.

Det var länge en händelsefattig match. Efter en halvtimme tog United ledningen på matchens första målchans, då James sprang sig fri efter att en hemmaförsvarare misslyckats med att rensa Earps långboll.

United hade sedan en boll i mål för att dubbla ledningen men det målet vinkades bort för offside. Den kameravinkel som finns att tillgå är inte bra men det såg ut att vara ett felaktigt domslut.

I andra halvlek tog Reading över mot ett slitet och skadedrabbat Unitedlag. Mitt i halvleken fick de sin första straff, efter ett tveksamt domslut. Earps lyckades dock rädda straffen från Williams. Tyvärr skulle Williams få en chans till från straffpunkten. Detta efter ett av den professionella fotbollshistoriens allra sämsta domslut. På en frispark nickade Katie Zelem bort bollen men domaren fick för sig att Uniteds lagkapten använde handen och blåste straff.

Williams gjorde mål på straffen och United rånades på segern.

Trots poängtappet så stärkte United faktiskt greppet om fjärdeplatsen i tabellen. Detta då Everton förlorade mot Brighton.

En utförlig matchrapport kommer.

Reading – Manchester United 1-1 (0-1)

FA Women’s Super League, 2 februari


0-1 (30) Lauren James
1-1 (80) Fara Williams


Uniteds lag: Earps; Harris, A Turner, M Turner, Smith; Ladd, Zelem; James, Groenen, Sigsworth (Arnot 86); Ross (May 85)


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK