Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nummer 25 för Odion Ighalo

Odion Igahlo är som bekant klar för Manchester United på ett säsongslångt lån. Idag har klubben gått ut med att nigerianen kommer bära nummer 25.

Under gårdagen rapporterade vi om att Odion Ighalo landat i Manchester för sin flytt till United. Idag kan vi också basunera ut att den nye anfallaren alltså fått tröjnummer 25. Ett högt nummer, men som ligger i linje med vad han hade under sin sejour i Watford, nämligen 24. Detta nummer är dock ockuperat av Timothy Fosu-Mensah för tillfället.

Så, vad finns att säga om nummer 25? Det är sannerligen ingen mytomspunnen siffra i Uniteds historia. Den kanske mest förknippade spelaren med det numret är Antonio Valencia, som bar det under tio års tid (om vi bortser från säsongen 2012/2013 då han hade nummer sju och Nick Powell 25).

Även Quinton Fortune bar numret under en längre period, från millenieskiftet fram till 2006, och dessförinnan hade en viss Jordi Cruyff burit numret.

Vi kan också nämna Danny Simpson, som såklart inte var någon stor spelare i United, men det faktum att han vann Premier League med Leicester gör ändå att han förtjänar att nämnas bland de spelare som haft 25:an.