Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Dagens lag (FA Youth Cup): Manchester United – Leeds United

Manchester Uniteds juniorer har idag äran att få spela på Old Trafford. Det vankas åttondelsfinal i FA Youth Cup och det är rivalen Leeds United som står för motståndet. Matchens startelvor är nu officiella.

Avspark är klockan 20.00 och matchen visas på MUTV.

Manchester Uniteds lag

Bara en förändring jämfört med laget som bortabesegrade Norwich i förra omgången. Det är i mittförsvaret som Ben Hockenhull ersätter Will Fish, som tyvärr är skadad. Även den svenska anfallaren Anthony Elanga är skadad, vilket han har varit sedan i november. Skadefria skulle både Elanga och Fish vara givna i startelvan.

Lagkapten är mittbacken Teden Mengi, som följde med a-laget till bortamatchen mot Astana i Europa League. Han är vanligen ordinarie i reservlaget, vilket även Reece Devine är.

Offensivt är Hannibal Mejbri spelaren att hålla koll på. Även Shola Shoretire, fortfarande U16-spelare, är en mycket intressant spelare.

Leeds Uniteds lag

Förutsättningarna

Det är som sagt åttondelsfinal i prestigefulla FA Youth Cup. Det hela ska avgöras idag. Om det är oavgjort efter 90 minuter gäller således att det blir förlängning i 30 minuter och är det fortfarande inte avgjort väntar straffar.

För vinnaren blir det hemmamatch mot vinnaren mellan Wigan och Birmingham (spelas också ikväll) i kvartsfinalen.

Tidigare möten

Möten mellan United och Leeds är mycket sällsynta i juniorfotbollen. Leeds är inte en av de 24 klubbar som satsar tillräckligt på sin akademi för att vara med i U18 Premier League.

För att hitta senaste mötet mellan klubbarnas juniorlag måste vi därför backa till september 2011, då Tom Lawrence (som herrlaget möter i FA-cupen) gjorde två av målen i en 3-1-seger för United.

Senaste mötet i FA Youth Cup var så länge sen som säsongen 1992/93. Då drog Leeds det längsta strået i finalen och stoppade United från att vinna cupen två år i rad.

Teve

Matchen direktsänds i MUTV och sändningen drog igång klockan 19.30.

Avspark klockan 20.00.