Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Ingen av de skadade är tillbaka

Embed from Getty Images

Det fortsätter hända mycket runt Manchester United. Ole Gunnar Solskjaers första del av två från presskonferensen släpptes under fredagen. Det blir också mycket Silly Season där trovärdiga uppgifter dyker upp om nyförvärv och spelartapp. 

Solskjaers presskonferens

Radar upp de viktiga detaljerna. Halva presskonferensen finns på MUTV och så fort den släpps på Youtube kommer den här artikeln att uppdateras. Embargot på andra delen av presskonferensen släpps på söndag.

  • Ighalo kommer att åka med till London och matchen mot Chelsea. Inte säkert att han blir involverad.
  • United har varit i kontakt med Ighalo under tiden han varit i Manchester och United i Spanien.
  • Skadan på Rashford gjorde att man var i behov av en ny anfallare. Behövde en målsskytt och Ighalo kunde hjälpa klubben.
  • Tror inte att någon av de skadade är tillbaka. De skadade spelarna var inte med så mycket under träningarna.
  • Det var bra av Premier League att ge klubbarna två veckors ledigt.
  • Måste åka dit och försöka vinna.
  • Spelargruppen håller ihop och har inte sett Freds intervju. Har inga problem med vare sig Fred eller övriga spelargruppen.
  • Våldtäktsanklagade spelaren Sarr som han hade i Molde vill han inte kommentera om.

Maddison vill till Manchester United?

Det påstår i alla fall Samuel Luckhurst på lokaltidningen Manchester Evening News.

United har sedan tidigare rapporter varit ute efter Leicesters 23-årige mittfältare och han ska vara ögonmärkt till sommarfönstret 2020. Maddisons kontrakt går ut 2023 och en övergång kan enligt MEN fortfarande bli svårt, men United ska vara positiva. En källa till tidningen menar att om det vore upp till Maddison skulle han tillhöra United redan nu.

Pogba hoppas på en flytt i sommar

Det kommer inte som någon överraskning när The Guardian genom Fabrizio Romano skriver att Pogba hoppas få lämna United sommaren 2020.

En transfer från United kan försvåras då United ska begära 83 miljoner pund för fransmannen. Hans tidigare klubb Juventus sägs vara den klubb som ligger närmast en övergång och det sägs också vara Pogbas vilja, enligt hans agent Mino Raiola.

Raiola menar också att en övergång till Juventus skulle vara bäst för alla parter och säger att Italien är som Pogbas andra hem. Superagenten säger också i en intervju att de kommer prata efter sommarens EM-slutspel och att Pogba inte bara kan fly från Manchester United när klubben är inne i en dålig period.

Tahith Chong närmar sig Inter

Inter har blivit som Manchester Uniteds B-lag, fast bättre än Uniteds A-lag. Nu förväntar sig Milanoklubben att man också kan värva Tahith Chong, vars kontrakt går ut till sommaren.

Chong ska enligt The Guardian och Fabrizio Romano blivit erbjuden ett kontrakt värt 3 miljoner euro per år. Det nämns också att Chong inte är säker på ifall han kommer tacka ja till ett erbjudande som United gett honom.

https://twitter.com/fabrizioromano/status/1228157728893198343?s=21

Dembélé till United?

Det är inte den Moussa Dembele, utan Moussa Dembélé, anfallaren som spelar i franska Lyon. Enligt The Times har United fått upp en förhoppning om att man kan värva 23åringen som sägs vara värderad till 60 miljoner pund och han har under säsongen gjort 15 mål i den vita Lyontröjan.

Lyons lite märkliga president Jean-Michel Aulas har sagt: ”Vi säljer de spelare som vill lämna till stället de vill gå till”. 

Tevetips

Manchester Uniteds officiella hemsida har gjort en längre intervju med Mason Greenwood som är klart sevärd.