Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Aprilmatcherna spikade: Två tevematcher, båda kan flyttas

På fredagskvällen fick vi besked om när Premier League-matcherna i april ska spelas. För Manchester Uniteds del valdes två av fyra matcher ut för tevesändning i England. Båda riskerar dock att flyttas på nytt.

United inleder och avslutar april utan att visas på teve i England. Varken Brighton borta eller Southampton hemma lockade tevebolagen. Återstår att se om de visas i Sverige.

Hemmamatchen mot Bournemouth får vi se. Enligt den nuvarande planen ska den spelas den 11 april. Skulle United gå till kvartsfinal i Europa League så flyttas den emellertid (mest troligt till söndagen).

Aston Villa på bortaplan ska också tevesändas i England. Planen är att matchen ska spelas söndagen den 19 april men den helgen ska FA-cupens semifinaler spelas och de går före. Så om United går till semifinal (Villa är redan utslagna) måste ligamatchen flyttas.

Uniteds Premier League-matcher i april:

  • Lördag 4 april, 16.00: Brighton (B)
  • Lördag 11 april, 13.30: Bournemouth (H)*
  • Söndag 19 april, 17.30: Aston Villa (B)**
  • Lördag 25 april, 16.00: Southampton (H)

Flyttas (troligen till söndagen) om United går till kvartsfinal i Europa League.
** Flyttas om United går till semifinal i FA-cupen.

I april ska också kvartsfinalerna i Europa League (före och efter matchen mot Bournemouth) och den första semifinalen i turneringen (efter Southampton) spelas. Dessutom har vi FA-cupens semifinaler helgen 18-19 april.

Spelschemat i sin helhet