Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dåligt bemötande i Brygge; EM-premiär på Old Trafford; Intressant val för Smalling

I dagens nyhetssvep möts vi tyvärr av nyheten av Manchester Uniteds fans skall ha behandlats riktigt illa av polisen i Brygge. Vidare läser vi om EM-premiär i Manchester, Smallings valmöjligheter samt om ett nytt skolprogram från United.

Dåligt bemötande i Brygge

Manchester United Supporters Trust, MUST, har idag skrivit ett öppet brev till Brygges borgmästare, där man kraftigt ifrågasätter de metoder Brygges polis tog till i samband med matchen i torsdags.

Enligt MUST hade polisen i Brygge bland annat instruerat taxibilar att hålla sig borta från arenan och att inte plocka upp Unitedfans. Bussar med fans skall också ha stannats på vägen till arenan, och tillsynes utan anledning har Unitedfans tvingats av bussarna för att istället få gå till arenan, båda dessa saker skall ha ställt till problem för äldre och handikappade Unitedfans på plats.

Vidare ifrågasätter MUST varför polisen bemötte så gott som alla frågor från Unitedfans med fientlighet, det skall också ha funnits en vattenkanon redo för användning utanför arenan, taggtråd skall ha använts och fans skall också ha hindrats från att lämna arenan, bland mycket annat. Detta trots att det inte fans några indikationer på provokation eller våldsamheter från Unitedfansens sida.

I brevet beskrivs det som att det för många var den värsta europaresan någonsin och att man fruktade för sina liv.

Brevet i sin helhet hittar ni här.

EM-premiär på Old Trafford

Nästa sommar, 2021, är det dam-EM i fotboll, ett mästerskap som kommer hållas i England. Den 7 juli är det premiär, en premiär som vi redan nu vet att England kommer medverka i, och nu vet vi också att den kommer att spelas på Old Trafford.

Finalen kommer spelas på Wembley den 1 augusti. England är så klart direktkvalificerat i form av värdnation, och av nuvarande Unitedspelare är det Abbie McManus och Mary Earps som nyligen varit uttagna i det engelska landslaget. Med fortsatt rätt utveckling är det inte omöjligt att en Leah Galton kan vara aktuell för mästerskapet, och även supertalang Lauren James borde ha möjlighet att kunna komma med i en trupp om hon fortsätter i samma utvecklingstakt som hon haft hittills.

Intressant val för Smalling

Chris Smalling befinner sig som ni vet på lån i Roma, där han får mycket beröm för sin säsong. Smalling har nu konstaterat att han har ett intressant val till sommaren, om han skall göra flytten till Roma permanent eller försöka en gång till i United.

Sky Sports skriver att Smalling inte var förvånad över att United inte inkluderade en återkallningsklausul i lånekontraktet, och att han hade ett öppet samtal med Ole Gunnar Solskjaer om sin situation.

Skolprogram från United

Manchester United har släppt ett pressmeddelande gällande ett nytt skolprogram som skall engagera cirka 20.000 skolbarn i Manchester och nordvästra England under de kommande tre åren. Ändamålen är två; att hitta framtida talang samt göra att barn har roligt med fotboll.

Tredje raka för första gången?

Vi avslutar med lite ”intressant” statistik inför söndag. United är det enda laget i Premier league som inte hr någon trematchersrad i vare sig vinster, oavgjorda eller förluster under säsongen. När laget alltså har haft två vinster, oavgjorde eller förluster i rad har resultatet i den tredje matchen alltid varit ett annat. Och tjae, laget har två raka segrar i ligan, så på söndag har United chansen att göra något de inte gjort tidigare under säsonger.