Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Norwich i FA-cupens kvartsfinal

Imorgon spelar Manchester United åttondelsfinal borta mot Derby i FA-cupen. Nu står det klart att kvartsfinalen, om United tar sig dit, kommer spelas på bortaplan mot Norwich.

Jose Mourinhos Tottenham hade hemmamatch mot Premier Leagus bottenlag (Norwich). Men trots en tidig ledning lyckades man inte vinna, istället kvitterade Norwich med drygt tio minuter kvar av matchen, förlängningen blev mållös och i straffläggningen satte Spurs bara två av sina fem straffar, vilket gjorde att det räckte för Norwich att sätta tre av sina fyra.

Därför är det nu klart, vinnaren mellan United och Derby möter Norwich på bortaplan, matchen spelas helgen där lördag är 21 mars. Det är också bekräftat att hemmamatchen mot Sheffield United flyttas, något nytt datum har ej kommunicerats där. Att det redan kan bekräftas att den flyttas beror på att Sheffield är i kvartsfinal, om United åker ur mot Derby blir det rimligen spelledigt den helgen för United.

Norwich

Norwich ligger som bekant sist i Premier League. Med tio omgångar kvar har de sex poäng upp till säker mark, och därför är ett gediget arbete det enda som krävs för att hålla sig kvar.

I säsongens FA-cup har de alltså dock tagit sig hela vägen fram till kvartsfinal. De gick in i omgång tre där de slog ut Preston North End från The Championship, i omgång fyra besegrade de sedan Burnley med 2-1 innan de alltså ikväll slog ut Tottenham efter straffläggning. Noterbart är att Norwich lottats som bortalag i samtliga dessa tre matcher, men i nästa omgång kommer de alltså få spela som hemmalag.

Lottningen i sin helhet

Så här ser omgångens lottning ut i sin helhet:

  • Sheffield United – Arsenal
  • Newcastle – Man City
  • Norwich – Derby eller Manchester United
  • Leicester – Chelsea