Solskjaer inför City; Rasistisk attack mot Lingard; Ighalo rätt profil

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer ser en fördel i att möta City ofta och hoppas att Harry Maguire kan spela på söndag. Dagen efter 3-0-segern mot Derby nås vi också av trista nyheter från efterspelet utanför Pride Park. Jesse Lingard ska ha blivit verbalt påhoppad och rasistiska glåpord ska ha skrikits. Utöver det noterar vi vad Pep Guardiola sagt inför söndagen, att Odion Ighalo som anfallstyp är rätt för United och att Ole Gunnar Solskjaer kan bli månadens manager.

Solskjaer inför City

Den andra delen av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens från gårdagen innehöll uteslutande diskussioner om söndagens möte med City. Här följer en sammanfattning av vad Uniteds manager hade att berätta.

  • Harry Maguire har problem med vaden/vristen. Mittbacken vred till foten på den förberedande träningen. Förhoppningen är att lagkaptenen kan spela på söndag, ”men ingenting är säkert”.
  • Bruno Fernandes är samma spelare i United som han var i Sporting Lissabon. Självförtroende och kvalitet är det han utstrålar.
  • United har lärt sig från senaste hemmamötet med City. Annat att ha två matcher på sig (som i ligacupen) för att nå ett resultat.
  • Att öppna upp spelet hemma mot ett lag som City kräver att man är 100 procent fokuserade, annars utnyttjar motståndaren det. Senast bjöd United på för många öppna ytor.
  • En fördel att ha mött City många gånger på senare tid. United är ett lag i utveckling och vill möta de bästa lagen.
  • Solskjaer tror att United är ”ett lite nytt lag” än senast man mötte City, samtidigt som han påpekar det ojämlika i att City får ett dygn mer på sig då det kommer till återhämtning. ”Obegripligt att man inte får likadana förutsättningar på planen”.
  • United kan bara se till sitt eget och bli bättre i jakten på topp 4. Kan inte påverka annat än det egna läget. Mötena med City och Tottenham blir viktiga. ”Tar vi sex poäng där har vi chansen”.

 

Lingard attackerad

Jesse Lingard ska, om vi tror videomaterial och rapporter, ha blivit attackerad verbalt utanför Pride Park när spelarna skulle kliva på bussen efter gårdagens cupmatch. På en video som cirkulerar på Twitter hånas Lingard, som var utlånad till Derby våren 2015, bland annat för sin måltorka och det ska även ha skrikits rasistiska glåpord. United ska ha kontaktat Derby för att meddela sitt missnöje med det inträffade och även för att få hjälp att identifiera den eller de som skrek gentemot Lingard. Något offentlig uttalande har inte gjorts, men United ska vara ordentlig uppretade enligt The Guardian. 

https://twitter.com/United__Live/status/1235756315038887936

Citerat Pep

Pep Guardiola har, precis som brukligt, mött pressen inför helgens möte mellan Manchester United och Manchester City. Vi fick bland annat veta att Leroy Sane inte är aktuell, att Kevin de Bruyne kanske är det (lär betyda att han ÄR det) och att Pep säger sig vara imponerad av Uniteds aggressivitet på sistone.

 

Anfallstypen identifierad?

Manchester United sägs ha gått bet på Erling Braut Haaland i vinter. Man fick istället ”nöja sig” med Odion Ighalo på lån från Kina, något som kanske kan visa sig vara helt rätt, åtminstone sett till profilen nigerianen har. Evening Standards James Robson påminner oss om att det inte alltid är de yngsta och mest lovande anfallarna som funnits på Uniteds radar. Sir Alex Ferguson ville, säsongen 1991/92, ha in Lutons Mick Harford för att råda brist på den dåvarande målkrisen. Det gick inte då och det har Ferguson senare sagt ha varit en bidragande orsak till att United inte vann ligan.

Det att Solskjaer gick bet på Haaland öppnade upp för möjligheten att plocka in en forward på lån och samtidigt identifiera vilken typ av anfallare man de facto behöver inför sommaren. Robson menar att det knappast är troligt att Ighalo får ett permanent kontrakt av United, men att det påvisat att man behöver en anfallare som man vet vad man får ut av, en spelare som går in där det gör ont i boxen och som gör de mindre vackra målen.

Embed from Getty Images

Henderson ”galet bra”

Sander Berge, norrmannen som journalister trodde var mannen som anlände till Carrington i januari, tillhör numera Sheffield United. Där är han lagkamrat med Dean Henderson och sett till de citat norska tidningen VG levererar så verkar Berge vara minst sagt imponerad av målvaktens kvaliteter.

”Han är sinnessjukt bra. Jag har aldrig stött på en så bra målvakt. En sak är matcherna, där han ibland blir tvungen att försvara helt själv. Man känner sig säker med honom längst bak. Men, folk borde se honom träna. Det är helt galet. Han räddar bollar från en meter. Några gånger har jag blivit helt mållös över hur bra han är. Det känns som om det står två målvakter i mål ibland.”

Embed from Getty Images

Solskjaer nominerad

Ole Gunnar Solskjaer är nomineras till utmärkelsen månadens manager i februari. Solskjaer gör upp med Sean Dyche, Mikel Artera och Chris Wilder om utmärkelsen. Alla fyra gick genom månaden obesegrade med sina lag. Solskjaer har vunnit utmärkelsen en gång tidigare, i januari 2019.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS