Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City 2-0

Manchester United v Manchester City - Premier League

Manchester United besegrade de ljusblå grannarna med 2-0 i säsongens andra ligaderby. Segern var fullständigt rättvis och kom efter en laginsats av rang men även efter en coachinsats som var snudd på enastående. United bjöd inte City på någonting och såg till att ta vara på chanserna när de väl gavs. 

2-0 och fortsatt häng på en Champions League-plats. Så sammanfattar man söndagen enkelt för Manchester Uniteds del. 2-0, fortsatt häng på en Champions League-plats, en laginsats av smått sanslösa dimensioner och en coachseger på knock out. Så kan man brodera ut det hela lite mer. Manchester United gav sig själva chansen när ligaspelet ska gå in i ett avgörande skede rörande positionerna bakom Liverpool.

Motivation sägs slå klass enligt klyschan. Manchester City må inte ha haft den mesta motivationen på söndagskvällen, men det förtar inte Uniteds insats nämnvärt. Formationsmässigt föll det hela ut på rätt sätt, då det kom till val av spelare kunde man med facit på hand inte kritisera Solskjaers och Mike Phelans laguttagning.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Har ju egentligen inte jättemycket att göra, men när han väl testas är han vaken. Tippar Phil Fodens långskott över ribban och ser särdeles trygg ut med tre mittbackar framför sig. Studsar tillbaka efter blundern mot Everton senast. Vilar på torsdag?

Aaron Wan-Bissaka: 8

Kanske har Aaron Wan-Bissaka känts lite trött och ofokuserad i vissa matcher i vinter. Kanske är det det här han väntat på. Sätter in fantastiskt vältajmade glidtacklingar och brytningar matchen igenom och fyller på bra offensivt.

Victor Lindelöf: 7,5

Känner kanske av att Eric Bailly flåsar honom i nacken. Om så är fallet verkar det göra Vigge gott. Står för en stabil insats och är i mitt tycke bäst av mittbackarna idag. Positionssäker och cool.

Harry Maguire: 6,5

Varnad. Spelade, trots allt. Kändes som om det handlade om mind games från Solskjaer men också om att han kanske, trots allt, inte tror fullt ut på Bailly. Kapten Maguire höll på att ställa till det inledningsvis men spelade upp sig. Gick på hörntänderna i slutet, kändes det som.

Luke Shaw: 7

Shaw sa inför mötet med Club Brugge att han inte ser så stor skillnad i att spela mittback och vänsterback. Det är lätt att förstå då man ser honom spela just nu. Bägge positionerna känns bekväma. Lite av ett asplöv i inledningen men otroligt stabil därefter.

Brandon Williams: 6,5

Utbytt 78′. Förstås en speciell match för en grabb från Manchester. Har fått se sig omsprungen av Shaw på sistone men när han väl kommer in i hetluften är han bra. Tar onödigt stora risker ibland och får mycket stryk, men frenesin är vad den ska vara.

Fred: 8

Varnad. Fick en av säsongens mest obegripliga varningar. Att Dean gör som han gör är en sak, men att VAR inte går in och reder upp situationen är obegripligt. Styr och ställer som om han inte gjort annat på ett United-mittfält och backar upp Fernandes på ett föredömligt sätt.

Nemanja Matic: 7,5

Har serben ett nytt kontrakt på fickan? Om ja så tackade han för förtroendet idag. Riktigt säker defensivt och även om tempot var högt matchen igenom så verkade det inte bekomma honom nämnvärt. Städar upp misstag som backlinjen står för.

Bruno Fernandes: 8

Utbytt 88′. Hade United satt 2-0 tidigare hade Fernandes garanterat plockats av tidigare. Blev kvar länge nu och såg trött ut på slutet. Står dock för individuella prestationer som ingen annan och chippen fram till Martial på 1-0 är magnifik. Gör sin omgivning så mycket bättre.

Daniel James: 6,5

Är den Daniel James vi lärde känna i början av säsongen här igen? Ja, kanske. Han gör inte mål idag, men han gör i princip allt annat. Har fått ny fart i benen och är precis sådär rivig, oortodox och avig som vi vill att han ska vara.

Anthony Martial: 7

1 mål, utbytt 78′. Gör mål, även om han förstås har hjälp av Ederson. Gör en bra insats som helhet där han löper och skapar ytor. Är trött när han väl kliver av.

Scott McTominay: 7

Inbytt 78′. Vi gör ett undantag och betygsätter en spelare som bara fick 12 minuter plus stopptid. Scott McTominay kanske borde ha fått starta, men hemmasonen får komma in när matchen ska stängas. Han stänger den sedan med ett briljant mål och får glida ut mot Stretford End i det våta gräset. En stor stund för vem som helst, en enormt stor stund för Scott McTominay.

Eric Bailly: 6,5

Inbytt 78′. Får McTominay betyg ska Bailly förstås också ha det. Kommer precis som McTominay in för att stänga matchen och täta defensivt. Stångar bra och tar bort höjdbollar.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 88′. Spelade för kort tid för att betygsättas.