Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tomma läktare istället för inställd säsong

Dagens nyhetssvep innan vi drar igång matchdagsbloggen handlar uteslutande om konsekvenser av coronaviruset. Både aktioner som United gjort i samband med dagens match, men än mer om vilka åtgärde Premier League sägs vara beredda att ta till för att få säsongen att kunna spelas färdigt.

Tomma läktare i Premier League

Det är från The Times vi hämtar dessa uppgifter, och det skall sägas att de är obekräftade från officiellt håll.

Men, det som sägs är att Premier League vill få säsongen färdigspelad, och att man därför kommer ta beslutet att spela samtliga matcher för tomma läktare. Ett krismöte skall ha hållits i morse där följande beslut skall ha tagits. Igen, som sagt obekräftat ännu.

  • Den nuvarande säsongen kommer inte att skjutas upp, utan istället kommer matcherna i Premier League och de lägre divisionerna att spelas för tomma läktare.
  • Alla säsongsbiljettinnehavare och biljettinnehavare för specifika Premier League-matcher kommer istället att erbjudas möjligheten att streama matcherna.
  • Inga matcher visas på pubar för att undvika ansamling av människor3. Pubar som inte följer förbudet riskerar att förlora licensen.

Om säsongen skulle avbrytas skulle det innebära miljardförluster i tappade tv-intäkter för Premier League, pengar som klubbarna skulle få betala eller som skulle tas från den fallskärm de lag som åker ur Premier League får. Detta, tillsammans med att man inte kan flytta ligan speciellt mycket på grund av sommarens EM-slutspel, som i nuläget inte är inställt, gör att det ses som det bästa scenariot att försöka spela klart säsongen inför tomma läktare.

Om det blir spel för tomma läktare skall Premier League också ha gett sitt samtycke till att samtliga matcher flyttas från 16.00-tiden på lördagar, för att istället kunna visas på tv vid andra tider.

Precis när denna artikel skrivs kommer beskedet att La Liga skjuter upp samtliga sina matcher i två veckor på grund av coronaviruset, något som det börjar ropas om även från brittiska journalister, till exempel Henry Winter som ni ser nedan.

Vi lär få anledning att återkomma i fallet.

Har du biljett via supporterklubben?

I händelse av att du har bokat resa till Old Trafford genom supporterklubben och har frågor så ber vi er ställa eventuella frågor direkt till supporterklubbens reseansvariga. Kontaktinformation finns på ”Min Manchester Tur” på United.no.

United betalar tillbaka

Manchester United har tagit beslutet att hjälpa fans som hade köpt biljett, resa och boende till dagens bortamatch ekonomiskt, detta genom att erbjuda 350 pund tillbaka till dem. En fin, rimlig gest från United.