Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wuhan, myrkottar och överklassamhället.. Nä fyfan

Sedan allt stängdes ned har jag försökt att leta efter något eller någon att skylla denna pandemi på. Som likt en skogsbrand sprider sig och förstör allt det som man älskar här i världen. Premier League, EM, OS, Ica, järnvägsgrillen och fan och hans mamma. 

Kanske en aning dramatiskt men samtidigt så forsar alla känslor igenom mig konstant, som en bipolär hormonstinn tonåring går jag från arg, till ledsen, till glad för att sedan bli påmind av Stefan Löfven om att allt skit är fortsatt nedstängt och att det förmodligen inte kommer att bli bättre. Besvikelsen när han varken nämnde något om fotboll eller korv i sitt tal var nästan värst.

Jag ska förklara mina emotionella problem så att alla inte vill tro att jag är en fanatisk galning som tror att domedagen knackar på dörren och att jag skriver det här med min hemmaslipade foliemössa på hjässan och springer runt och vänder krucifix 180 grader. Det är en pandemi och inte 2012 eller paranormal activity.

Embed from Getty Images

I december 2019, den nionde för att vara exakt, fyllde jag år. Jag fyllde 30 år och tyckte att fasen, att fylla 30 är ju oroväckande skönt. För de som inte vet har jag inte heller på grund av olika skäl sett en endaste Manchester United-match på Old Trafford och det handlar inte om brist på motivation eller ambition, snarare en brist av möjlighet. När min flickvän hade samlat alla runt det traditionsenliga fikabordet bestående av morotskakor och marängtårtor var det dags för mig att “öppna” min present. För att inte bli för långdragen så hade min fantastiska flickvän med hjälp av familj köpt en resa med flyg, hotell och matchbiljetter till just en match på Old Trafford, den 25:e april. Vilket har gjort att jag till skrivande stund har längtat efter den här resan mer än någon annan resa jag har gjort i mitt liv, och jag är aningen berest. I sexton år har jag väntat, laddat, planerat och till vilken nytta?

Embed from Getty Images

Passande nog hade en kines varit ute i skogen och jagat utanför Wuhan. Han hittade en myrkott som förmodligen var tröttare än alla andra myrkottar i skogen, fortfarande söt men febrig, tagit hem den i en bur och ställt ut den på en marknad. Det går ju kanske att hävda som kineserna att fjällen har medicinska egenskaper, men enligt google kostar ett kilo myrkott 6 600 kronor så jag hävdar att det handlar om pengarna. Så den här giriga kinesen, ställde ut en myrkott på en öppen marknad i hopp om att illegalt tjäna ett par tusenlappar. Myrkotten (som är oskyldig) spred sjukdomen runt marknaden och likt en grön vildeld rakt igenom hela Wuhan. Människor fick panik och åkte hem från Kina och tog med sig det till Sverige. Vissa kanske var lite förkylda, kände av symtom men var inte i riskgruppen, och vissa kände kanske inte av det alls. Sedan kom sportlovsveckan, överklass Sveriges favoritmånad. Oavsett hur stort utbrottet var i norra Italien och alperna så är det fan ingen som ska inskränka sig på privilegiet att få åka till Tyrolen, Chamonix och val de Serre och dricka Moet på dagtid och vara salongsfull samtidigt som ungarna är bortskickade till skidlärarna de närmsta åtta timmarna. Sedan åkte dessa människor hem ännu en gång till Sverige hostande och febriga, men det hör ju till när man har varit salongs i fjällen i en vecka. Det är ju trots allt stärkande i fjällen.

Och nu står vi här.

Premier League är inställt på obestämd tid, likt filmen the Butterfly Effect ser jag hur min matchbiljett vittrar bort i handen.  Nu vet jag inte hur det blir för “min” match, om den blir uppskjuten eller om den spelas inför tomma läktare. Det enda som går att konstatera är att jag själv fysiskt inte befinner mig på Old Trafford den 25:e april. Kanske är det en universell rättvisa som straffar mig för att jag som åtta-åring stal en Snickers på Statoil i Jokkmokk, kanske håller myrkottskinesen också på United och genom detta försökte ta titeln från Liverpool. Eller kanske var det den där gubben i Tyrolen som åker skidor i jeans och solglasögon och jobbar som konsult och reser överallt i världen som hostade ner varenda flygplan han var på.

Embed from Getty Images

Någon är det, och jag vet inte vart jag ska rikta min besvikelse. Men glöm inte, vi är alla ansvariga för varandra, att ta hand om varandra och att se till att jag får åka till Manchester, gärna under 2020.

Och sluta fan att skjuta myrkottar för helvete. Håll er friska. Håll er säkra. Värna om era äldre. Nu ska jag dämpa abstinensen med VM-krönikor på SVT play.

P.S. Det här är min teori om Coronaviruset, det är baserat på min uppfattning och således inte så värst mycket fakta.

Signerat en bitter man som åldrats tio extra år och får inte åka till Manchester i april.