Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ståplats-test fortsatt aktuellt; Upamecano och Torres jagas?

I dagens nyhetssvep bjuds ni bland annat på läsning om så kallade ”safe standings” samt intresset i Dayot Upamecano. Vidare rapporteras United ligga bäst till i jakten på ett av säsongens stora utropstecken, i form av en Valencia-ytter.

Avslutningsvis får ni även ett tips på något att lyssna på hemma i soffan – eller annan önskad bekvämlighet.

Ståplats-test fortsatt aktuellt

Tanken var att United under den här säsongen skulle testa så kallade ”safe standings”. Alltså ”säkra ståplatser”, friskt översatt. Coronavirusets framfart, vilket bland annat har betytt en pausad fotbollssäsong, har sedermera hotat detta. Nu rapporterar Sky Sports att tanken fortsatt är att testa detta under säsongen – om den drar igång igen, och det med fullsatta läktare.

United ligger bäst till i Torres-jakt

Valencias Ferran Torres har stått för en riktig genombrottssäsong från sin högerytter-position. Det har, som sig bör, gjort att flera storklubbar kopplats samman med den 20-åriga spanjoren. Kruxet för Valencia i den här situationen är att Torres kontrakt går ut redan sommaren 2021, och det mesta tyder på att han inte vill förlänga. Vilket betyder att de helt enkelt kan tvingas till en försäljning redan i sommar för att inte gå lottlösa.

Det är här Manchester United kommer in i bilden. För, enligt den spanska tidningen Marca (vilket Sport Witness har översatt), ska United vara den klubb i England som ”ligger bäst till” att värva Torres. Samtidigt sägs Dortmund vara angelägna om att knyta till sig honom, och en budgivning som startar kring 40 miljoner euro verkar inte vara helt otänkbar. Det spekuleras samtidigt i huruvida Torres skulle kunna vara Uniteds ”back up” om man inte lyckas värva Jadon Sancho.

Får vi se en kedjereaktion där Sancho går till United och Torres går till Dortmund för att ersätta honom, må tro?

Upamecano intresserar Manchester-klubbarna

Enligt Sky Sports journalist Lyall Thomas ska RB Leipzigs Dayot Upamecano intressera både Manchester United och Manchester City. Den 21-åriga mittbacken, som har en stark säsong i ryggen och klassas som ett av de största framtidsnamnen på sin position, rapporteras ha en utköpsklausul på 52,5 miljoner pund.

United sägs vilja värva en mittback då flera av klubbens spelare på den positionen har en osäker framtid. Däribland Phil Jones och Chris Smalling. Vidare nämns öven Arsenal och Bayern München som två intressenter till fransmannen.

Lyssningstips

Paul Pogba har gästat Uniteds egna podcast, där han pratar till synes både öppet och rakryggat om diverse ämnen som rört – och rör – fransmannen. Rekommenderas för den som har lite tid över.