Vem stannar och vem går?; Holländskt mittfältsalternativ; Haalands klausul

Embed from Getty Images

I normala fall vore medlet av april uppstarten för spekulationer kring vad som ska ske under sommarens transferfönster. Coronaviruset gör inte att att spekulationerna uteblir, däremot är osäkerheten en stor faktor som gör att vi med säkerhet inte vet hur sommarens fönster ser ut. I dagens nyhetssvep avhandlar vi just spekulationer, både interna och externa.

Cooper spekulerar

James Cooper, journalist på SkySports, har gjort som mången annan i dessa nyhetsfattiga tider. Han har gjort en sammanställning över vilka Unitedspelare som kan tänkas lämna klubben i sommar och vilka som han antar blir kvar. Cooper menar att Ole Gunnar Solskjaer får tidernas chans att tänka igenom sin transferstrategi nu när allt spel ligger på is och han menar också att man kommer att agera på marknaden i sommar.

Då det gäller målvakterna finns det inget häpnadsväckande att notera. Cooper tror att både David de Gea och Sergio Romero stannar och att Dean Henderson fortsätter att gå på lån. Cooper tror också att Phil Jones och Chris Smalling är backarna som får gå medan övriga stannar. Detta innefattar även Timothy Fosu-Mensah.

På mittfältet är det främst Jesse Lingard som Cooper pekar på som den som kommer att lämna. Noterbart här är att både Juan Mata, Paul Pogba och Andreas Pereira antas stanna medan Angel Gomes skulle förlänga sitt kontrakt och gå på lån. Framåt då? Ja, där finns det kanske inte heller särdeles mycket häpnadsväckande. Cooper tror att Odion Ighalo stannar och att Tahith Chong går på lån. Alexis Sánchez då? Ja, han stannar han också.

I en annan artikel menar samme Cooper att Jadon Sancho var spelaren högst upp på Uniteds lista inför sommaren, men att coronaepidemin nu rört om läget och gör att man inte vet hur förutsättningarna ser ut inför kommande säsong. Cooper menar dock att alla ”ingredienser finns” för att Sancho ska kunna bli Unitedspelare.

Donny på mittfältet?

Sport Witness, som refererar till den holländska fotbollstidningen Voetbal International denna gång, menar att Manchester United är en av två klubbar som slåss om mittfältaren Donny van de Beek, idag i Ajax. Den andra klubben som sägs ”finnas med i bilden” är Real Madrid. Några desto mer tillförlitliga uppgifter finns dock inte, och i ett citat från agenten Guido Albers så heter det att ”det finns intresse” men inget sägs om vilka klubbarna i så fall är.

Embed from Getty Images

Haalands klausul

Trots att Erling Braut Haaland skrev på för Borussia Dortmund så sent som i vintras så fortsätter det att ryktas kring norrmannen. I normala fall låter vi inte Mirror få så mycket utrymme i vår rapportering, men rådande läge gör att vi gör ett litet undantag. Tidningen, som refererar till både ESPN och tyska Bild, menar att Real Madrid och United bägge haft förhoppningar om att kunna lösa Haaland från Dortmund genom att aktivera spelarens utköpsklausul.

Nu menar dock Mirror att klausulen på 65 miljoner pund inte går att aktivera före sommaren 2022 och att detta fått United att se sig om efter andra alternativ, där ibland Harry Kane.

Embed from Getty Images

Fellaini tacksam

Marouane Fellaini hörde till de första spelarna inom proffsfotbollen att insjukna i Covid-19. Nu verkar belgaren vara hyfsat frisk och riktar ett stort tack till sjukvården för den hjälp han fått.

”Koulibaly sticker i sommar”

Kalidou Koulibaly var innan värvningen av Harry Maguire det namn som flitigast kopplades ihop med Manchester United när det handlade om alternativ på mittbackspositionen. Nu är situationen måhända inte lika akut som under våren 2019, men det oaktat skriver Football Italia, med hänvisning till La Republica, att Koulibaly kommer att lämna Napoli i sommar och att United är en av intressenterna.

De övriga ska vara Manchester City och PSG ska vara de övriga klubbarna som ställt sig i raden och den tidigare nämnda transfersumman på 100 miljoner euro ska vara avsevärt lägre nu när coronaviruset satt fotbollen på paus. Att United lika fullt skulle plöja ner stora summor på en mittback får vi väl se som osannolikt. Om Jones, Rojo och Smalling får gå ska det förstås in någon form av ersättare, men det troliga får sägas vara att en yngre och förmånligare spelare kommer in i sådant fall.

”Gå för Grealish”

Jack Grealish är, efter Jadon Sancho, den mittfältare som sägs intressera Ole Gunnar Solskjaer mest i kommande transferfönster. Idag är det ESPN:s Rob Dawson som rapporterar att Solskjaer önskar att United och Ed Woodward ska gå in för en tidig värvning av Grealish, trots att han dragit svarta rubriker på sig under tiden fotbollen varit pausad. Grealish ska bland annat ha gått på fest trots uppmaningen om att var och en ska stanna hemma, vilket inte setts med blida ögon i England.

Villa sägs villa ha uppemot 60 miljoner pund för mittfältaren som har kontrakt fram till 2023. Grealish själv sägs vara intresserad av en flytt, även om det tidigare sagts att han velat vänta ut säsongsavslutningen och var i seriesystemet Villa spelar säsongen 2020/21.

 

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS