Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen Premier League-deadline; Billigare säsongskort för ungdomar; Paul trixar med trasan

Embed from Getty Images

Det finns fortsatt inga besked om när det kommer att spelas ligafotboll i England igen. Fredagens möte mellan klubbarna gav ingen vidare färdkost i ärendet, men det vi fick med oss var att deadlinen satt till 30 juni inte är ett faktum i detta skede. Utöver detta noterar vi att Paul Pogba trixar med boll igen, att Mason Greenwood intresserat Dortmund och att Gary Pallister börjat ringa fans.

Fortsatt oklart kring Premier League

Premier League-klubbarna samlades under fredagen till ett möte för att diskutera hur man ska göra med de återstående 92 matcherna av årets säsong. Tanken lär initialt ha varit att diskutera huruvida allt ska vara klart före den 30 juni, men det hela slutade med att man diskuterade ”alternativa modeller” för att slutföra ligan. Man menar att intentionen är att spela klart säsongen, men att alla datum förblir preliminära.

Flera klubbar hade velat ha ett beslut om att ligan ska vara avgjord före den sista juni, men kontentan verkar ha blivit att man inte ansåg att det var rätt tillfälle att diskutera ett sådant datum. Orsaken till att 30 juni är på tapeten är förstås att säsongen normalt tar slut då och att en radda spelarkontrakt löper ut den dagen. Att spela klart ligan med lag med brandskattade trupper ses inte som ett alternativ av alla, främst då av de klubbar som riskerar att tappa spelare.

I uttalandet som media refererar till säger man att man hört alla parter i ärendet och man är även eniga om att inte spela vidare förrän man från myndighetshåll ser det som säkert att göra det. Nedstängningen i Storbritannien förlängs och det får ses som ytterst oklart när restriktionerna hävs. Det är också givet att allt inte hävs direkt, vilket gör att frågetecknen kring fotbollen fortsatt är många.

Ungdomar ska bidra till bättre stämning

Stämningen på Old Trafford är ett ständigt, eller åtminstone återkommande, diskussionsämne. Mirror rapporterar nu om att Manchester United kommer att vika 1000 säsongskort åt yngre fans i åldern 16-25 år till ett pris av 285 pund. Platserna kommer att finnas på Stretford End och är ett led i att skapa en bättre supporterkultur hos yngre fans och därmed trygga återväxten. Platserna ska finnas i den så kallade ”singing section” och är förutom försöket med säker ståplats ett fortsatt försök att liva upp arenan.

Embed from Getty Images

Pogba på gång

Här för leden rapporterade vi att Paul Pogba är återställd efter sin skada och operation. Hans senaste uppdatering på Instagram får oss inte att tvivla på att så är fallet.

Dortmund ville ha Mason?

Att Manchester United vill ha Jadon Sancho är ingen hemlighet. Engelsmannen var på Uniteds radar redan under sommarfönstret 2019, men Dortmund sade då bestämt nej. Nu uppger ESPN att det kanske inte var hela sanningen. Dortmund ska, om man tror det som skrivs, ha velat ha Mason Greenwood som en del av dealen. Det ska United inte ha varit intresserade av.

Embed from Getty Images

Pallister ringer upp

Som ett led i en kampanj ringer personal från Manchester United och tidigare spelare i United upp äldre fans och säsongskortsinnehavare under coronaepidemin. Simon Peach rapporterar att bland andra Gary Pallister och Bryan Robson hör till de som nu ringer upp fans. Ett behjärtansvärt initiativ.